Η Οργάνωση για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης θρηνεί για τον θάνατο του Σινουάρ

Η Οργάνωση για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης θρηνεί για τον θάνατο του Σινουάρ

Καλεί σε ενότητα κατά του Ισραήλ «για να ανακτήσουμε το σύνολο των δικαιωμάτων μας, την επιστροφή των προσφύγων, το τέλος της κατοχής και την ίδρυση του παλαιστινιακού μας κράτους»

hamas_sinwar
Το αντιπροσωπευτικό όργανο του παλαιστινιακού λαού, η Οργάνωση για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (ΟΑΠ), θρηνεί για τον θάνατο του ηγέτη της Χαμάς, Γιαχία Σινουάρ, σύμφωνα με ανακοίνωσή της, απευθύνοντας έκκληση για την ενότητα των παλαιστινιακών παρατάξεων.

Η οργάνωση «εκφράζει τα βαθύτατα συλλυπητήριά της στα ηγετικά στελέχη και τα μέλη της Χαμάς» και «καλεί να προάγουμε την εθνική μας ενότητα στο πλαίσιο του μόνου νόμιμου εκπροσώπου μας, την ΟΑΠ».

Το παλαιστινιακό όργανο κάλεσε σε ενότητα κατά του Ισραήλ «για να ανακτήσουμε το σύνολο των δικαιωμάτων μας, που περιλαμβάνουν το δικαίωμα στην επιστροφή [ενν. των προσφύγων], το τέλος της κατοχής και την ίδρυση του παλαιστινιακού μας κράτους που να καλύπτει όλα τα κατεχόμενα εδάφη, με βάση τα σύνορα του 1967 και με την Ιερουσαλήμ αιώνια πρωτεύουσα».

«Αυτό είναι βασικό για να αγωνιστούμε με ένα μέτωπο κατά του ισραηλινού σχεδίου εκτοπισμού του λαού μας από την πατρίδα του, είτε στη Γάζα είτε στη Δυτική Όχθη, να δημιουργήσουμε εκ νέου οικισμούς στη Γάζα και να επεκτείνουμε την κατάσχεση της γης και τις κατεδαφίσεις σπιτιών σε όλη τη Δυτική Όχθη, ειδικότερα στην Ιερουσαλήμ», προσθέτει η ΟΑΠ, στην οποία η Χαμάς δεν είναι μέλος.

Κλείσιμο
Σε ξεχωριστή ανακοίνωση, η Φάταχ, το κόμμα του προέδρου της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς και αντίπαλος της Χαμάς, δήλωσε ότι η ισραηλινή πολιτική «δολοφονιών και τρομοκρατίας δεν θα καταφέρει να σταματήσει τη βούληση του λαού μας να εξασφαλίσει τα νόμιμα εθνικά μας δικαιώματα στην ελευθερία και στην ανεξαρτησία».


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ



Ειδήσεις σήμερα:

Πτώση της θερμοκρασίας με θυελλώδεις ανέμους το Σαββατοκύριακο - Άνοδος προβλέπεται την 28η Οκτωβρίου

Βίντεο από τη στιγμή που η IDF χτυπά το κτίριο που κρυβόταν ο Σινουάρ - Στα τούνελ περνούσε το 90% του χρόνου του


Εξώφυλλο στο Time ο Γιαχία Σινουάρ μετά τον θάνατό του
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης