Μέση Ανατολή: Οδυνηρή η απώλεια του Σινουάρ, αλλά η Χαμάς θα παραμείνει ζωντανή, λέει ο Χαμενεΐ

Μέση Ανατολή: Οδυνηρή η απώλεια του Σινουάρ, αλλά η Χαμάς θα παραμείνει ζωντανή, λέει ο Χαμενεΐ

Η πρώτη δημόσια τοποθέτηση του ανώτατου ηγέτη του Ιράν για την εξουδετέρωση του αρχηγού της Χαμάς

khamenei
Στη στήριξή του στη Χαμάς, η οποία παραμένει και θα παραμείνει «ζωντανή και σε καλή κατάσταση», παρά τον θάνατο του ηγέτη της, Γιαχία Σινουάρ στην ισραηλινή στρατιωτικη΄επιχείρηση στη Γάζα, εξέφρασε ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν, Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ.

«Η απώλειά του είναι σίγουρα οδυνηρή για το μέτωπο της αντίστασης» κατά του Ισραήλ, «αλλά (η αντίσταση) δεν θα τελειώσει καθόλου με τον μαρτυρικό θάνατο του Σινουάρ», λέει ο Χαμενεΐ.

Ο Σινουάρ «ήταν η λαμπρή μορφή της αντίστασης και του αγώνα», πρόσθεσε ο Χαμενεΐ για τον εγκέφαλο των επιθέσεων της 7ης Οκτωβρίου 2023 κατά του Ισραήλ που πυροδότησαν τον πόλεμο στη Γάζα.

«Στάθηκε με ακλόνητη αποφασιστικότητα απέναντι στον σκληρό και επιθετικό εχθρό και τους χαστούκισε με θάρρος», πρόσθεσε.

«Άφησε πίσω του το ανεπανόρθωτο χτύπημα της 7ης Οκτωβρίου 2023 ως κληρονομιά στην ιστορία αυτής της περιοχής και στη συνέχεια ανέβηκε με τιμή και υπερηφάνεια στην άνοδο των μαρτύρων» είπε ο Χαμενεΐ.

Την παραμονή του διορισμού του Σινουάρ επικεφαλής της Χαμάς τον Αύγουστο, ο ανώτατος Ιρανός ηγέτης είχε δημοσιοποιήσει μέσω του ιστοτόπου του ένα βίντεο μιας σπάνιας συνάντησής του μαζί του το 2011.

Ο Γιαχία Σινουάρ ήταν τότε μέλος της αντιπροσωπείας του ισλαμιστικού παλαιστινιακού κινήματος, επικεφαλής του οποίου ήταν ο Ισμαήλ Χανίγια, ο πρώην αρχηγός του σχηματισμού ο οποίος σκοτώθηκε στα τέλη Ιουλίου στην Τεχεράνη από πλήγμα που αποδίδεται στο Ισράηλ. Ο Σινουάρ διαδέχθηκε στη συνέχεια τον Χανίγια.


Ειδήσεις σήμερα:

Πόλεμος στην Ουκρανία: Η Πιονγκγιάνγκ απέστειλε απόσπασμα 1.500 στρατιωτών στη Ρωσία, αποκαλύπτει η Σεούλ

Προφυλακίστηκε ο 50χρονος που είχε πυροβολήσει τον Πάνο Καλλίτση και συνελήφθη με ροζ κοκαΐνη

Κασσελάκης: Δεν με έχουν διαγράψει, μόνον ο λαός τα διαγράφει όλα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης