Βυθισμένη στο σκοτάδι η Κούβα - Τι προκάλεσε το μπλακάουτ, δείτε φωτογραφίες

Βυθισμένη στο σκοτάδι η Κούβα - Τι προκάλεσε το μπλακάουτ, δείτε φωτογραφίες

Το μεγαλύτερο εργοστάσιο παραγωγής ενέργειας, βγήκε εκτός λειτουργίας προκαλώντας διακοπή του δικτύου

cuba-3
Βυθισμένη στο σκοτάδι είναι από χθες Παρασκευή η Κούβα, έπειτα από βλάβη σε έναν από τους κύριους σταθμούς παραγωγής ενέργειας, σύμφωνα με το υπουργείο Ενέργειας της χώρας.

Οι αρχές ανακοίνωσαν χθες βράδυ ότι το ρεύμα αποκαταστάθηκε σε περίπου 20.000 κατοίκους της πρωτεύουσας της Κούβας, Αβάνας, η οποία έχει πληθυσμό 2 εκατομμυρίων.

cuba-1
cuba-2

Κλείσιμο
Οι διακοπές ρεύματος είναι ένα χρόνιο πρόβλημα στην Κούβα και έχουν επιδεινωθεί τους τελευταίους μήνες. Όμως η κατάσταση ήταν τόσο κρίσιμη τις τελευταίες τρεις ημέρες που η κυβέρνηση έλαβε μέτρα για να μην πέσει το ρεύμα.

Ειδικότερα, το βράδυ της Πέμπτης, οι κουβανικές αρχές ανακοίνωσαν ότι τα σχολεία θα έκλειναν και οι περισσότεροι δημόσιοι υπάλληλοι θα έμεναν στο σπίτι τους την Παρασκευή, σε μια προσπάθεια εξοικονόμησης ενέργειας. Αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό και στις 11 το πρωί της Παρασκευής, το θερμοηλεκτρικό εργοστάσιο Antonio Guiteras, το μεγαλύτερο εργοστάσιο παραγωγής ενέργειας, βγήκε εκτός λειτουργίας προκαλώντας διακοπή του δικτύου.

cuba-3
cuba-4


Η παλιά και ετοιμόρροπη υποδομή της κομμουνιστικής χώρας έχει συχνές διακοπές λόγω δυσκολιών στη συντήρηση και έλλειψης καυσίμων.

Σε ορισμένες επαρχίες έξω από την Αβάνα, πολλοί άνθρωποι αντιμετωπίζουν διακοπές ρεύματος που διαρκούν έως και 20 ώρες κάθε φορά.

Ειδήσεις σήμερα:

Τουρκία και Κατάρ ρυθμιστές της επόμενης ημέρας για τη Χαμάς - Ο πιθανός διάδοχος του Σινουάρ πήγε στην Άγκυρα και συνάντησε τον Φιντάν

Η μάχη του Λίαμ Πέιν με τους δαίμονές του: Ήταν σε κέντρο αποτοξίνωσης πριν από εβδομάδες

Η Χαμάς απορρίπτει την απελευθέρωση ομήρων στη Γάζα χωρίς κατάπαυση του πυρός
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης