ΗΠΑ σε Ισραήλ: Περιορίστε τα χτυπήματα στον Λίβανο

Μήνυμα του υπουργού Άμυνας των ΗΠΑ Λόιντ Όστιν για αποκλιμάκωση 

Μηνύματα για αποκλιμάκωση στη Μέση Ανατολή στέλνουν οι ΗΠΑ στο Ισραήλ μετά τον θάνατο του ηγέτη της Χαμάς Γιαχία Σινουάρ.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα ήθελαν να δουν το Ισραήλ να περιορίζει μερικά από τα πλήγματά του στη Βηρυτό και γύρω από αυτήν, δήλωσε ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Λόιντ Όστιν.

«Ο αριθμός των απωλειών αμάχων είναι υπερβολικά υψηλός», είπε. «Θα θέλαμε να δούμε το Ισραήλ να περιορίζει μερικά από τα πλήγματά του στη Βηρυτό και γύρω από αυτήν και θα θέλαμε να δούμε μια μετάβαση σε διαπραγματεύσεις που θα επιτρέψουν στους αμάχους και των δύο πλευρών να επιστρέψουν στα σπίτια τους».

Η αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Κάμαλα Χάρις δήλωσε πως η δολοφονία του ηγέτη της Χαμάς, που θεωρείται ο ιθύνων νους της επίθεσης που προκάλεσε τον πόλεμο στη Λωρίδα της Γάζας, αποτελεί μια ευκαιρία για κατάπαυση του πυρός στη Μέση Ανατολή.

«Αυτό δημιουργεί ένα άνοιγμα το οποίο πιστεύω ότι πρέπει να εκμεταλλευθούμε πλήρως προκειμένου να αφοσιωθούμε στον τερματισμό αυτού του πολέμου και στο να φέρουμε πίσω στα σπίτια τους τους ομήρους» δήλωσε η Χάρις στους δημοσιογράφους.

«Σε σχέση με τα θέματα στη Μέση Ανατολή και ιδιαίτερα σε εκείνη την περιοχή, ποτέ δεν ήταν εύκολο. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι εγκαταλείπουμε. Θα είναι πάντα δύσκολο» συμπλήρωσε.


Ειδήσεις σήμερα

Anadolu: Η Γερμανία έχει εγκρίνει πωλήσεις όπλων στην Τουρκία - «Το συζητάμε για τα Eurofighter» λέει ο Σολτς

Παντρεύτηκε ο Χάρης Δούκας τη Γεωργία Πολυτάνου στη Θήβα - Βίντεο και φωτογραφίες

Πέθανε σε ηλικία 40 ετών ο πρώτος από την ομάδα του Charlie Hebdo που πυροβολήθηκε από τους τρομοκράτες το 2015
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr