ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Μέση Ανατολή: Στο Ιράν ο υπαρχηγός της Χεζμπολάχ υπό τον φόβο των ισραηλινών επιδρομών

Μέση Ανατολή: Στο Ιράν ο υπαρχηγός της Χεζμπολάχ υπό τον φόβο των ισραηλινών επιδρομών

Ο Ναΐμ Κασέμ είναι αυτός που έχει βγει μπροστά και μιλάει δημόσια για την λιβανέζικη οργάνωση μετά τον θάνατο Νααράλα - Από τις 5 Οκτωβρίου είναι στην Τεχεράνη, με πρωτοβουλία των Ιρανών

kasem_1
Στο Ιράν φέρεται να έχει διαφύγει ο υπαρχηγός της Χεζμπολάχ, Ναΐμ Κασέμ, σύμφωνα με τα ισραηλινά μέσα, υπό τον φόβο ισραηλινών επιδρομών που θα τον έθεταν στόχο, μετά την εξουδετέρωση του Νασράλα.

Ίδιες πηγές αναφέρουν πως ο Κασέμ φέρεται να αναχώρησε από τη Βηρυτό στις 5 Οκτωβρίου με το αεροσκάφος που χρησιμοποίησε ο υπουργός Εξωτερικών της Τεχεράνης, Αμπάς Αραγτσί, για κρατική επίσκεψη στο Λίβανο και τη Συρία. Η μεταφορά του διατάχθηκε από κορυφαίους ηγέτες της Ισλαμικής Δημοκρατίας υπό τον φόβο δολοφονίας από το Ισραήλ, προσθέτουν ίδιες πηγές.

Ο πρόεδρος του Ισραήλ, Ισαάκ Χέρτζογκ έχει «απειλήσει» τον Κασέμ ότι «θα έχει την ίδια τύχη με τους συνεργάτες του» στη Χεζμπολάχ.

Εξάλλου, το Ισραήλ έχει βάλει στο στόχαστρο τους περισσότερους από τους ηγέτες της Χεζμπολάχ από την έναρξη του πολέμου πριν από περίπου ένα χρόνο και η μεγαλύτερη από αυτές τις επιθέσεις ήταν η δολοφονία του Γενικού Γραμματέα Χασάν Νασράλα. Η οργάνωση δεν έχει ακόμη ορίσει τον αντικαταστάτη του, ενώ ο Κασέμ είναι αυτός που έχει εμφανιστεί δημόσια και έχει μιλήσει μετά τη δολοφονία του, ως αναπληρωτής του.

Κλείσιμο
Μάλιστα, στην τρίτη ομιλία του μετά τη δολοφονία του Νασράλα, είχε πει: «Λέω στο ισραηλινό εσωτερικό μέτωπο ότι η λύση είναι η κατάπαυση του πυρός. Εάν το Ισραήλ αρνηθεί (την κατάπαυση του πυρός), θα συνεχίσουμε τον πόλεμο και καθώς θα συνεχίζεται, ο αριθμός των ακατοίκητων οικισμών θα αυξηθεί και περισσότεροι από δύο εκατομμύρια άνθρωποι θα κινδυνεύουν. Έχουμε το δικαίωμα να στοχεύσουμε οποιοδήποτε σημείο του Ισραήλ, είτε στο κέντρο, είτε στο βορρά, είτε στο νότο, και θα επιλέξουμε το σημείο που θεωρούμε κατάλληλο».


Ειδήσεις σήμερα:

Τα «αντάρτικα» νομίσματα σε οκάδες σιτάρι στην «Ελεύθερη Ελλάδα» («Ανταρτόπληκτες περιοχές») το 1944

Πάνω από 4 εκατ. παραπεμπτικά έχουν εκδοθεί σε μία εβδομάδα για τα προγράμματα πρόληψης κατά του καρκίνου

Μητσοτάκης: Έχουμε τα εργαλεία να εντοπίσουμε τους γιατρούς που υπερσυνταγογραφούν - Βάζουμε τέλος στα ανασφάλιστα και επικίνδυνα οχήματα στους δρόμους μας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης