Ιράν: Κόκκινη γραμμή οποιαδήποτε επίθεση σε ιρανικό στόχο ή τις πυρηνικές εγκαταστάσεις, λέει ο υπουργός Εξωτερικών

Ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών απάντησε και στον Μπάιντεν, που ανέφερε πως έχει γνώση σχετικά με το χτύπημα που ετοιμάζει το Ισραήλ

«Οποιαδήποτε επίθεση στο Ιράν σημαίνει ότι ξεπερνάμε τις κόκκινες γραμμές μας και δεν θα την αφήσουμε χωρίς απάντηση». Αυτό δήλωσε την Κυριακή ο υπουργός Εξωτερικών της Ισλαμικής Δημοκρατίας, Αμπάς Αραγτσί.

«Θα απαντήσουμε σε οποιαδήποτε επίθεση εναντίον ιρανικών στόχων ή των πυρηνικών μας εγκαταστάσεων», πρόσθεσε ο Ιρανός υπουργός.

Χθες, ο Αραγτσί είπε ότι όποιος γνωρίζει «πώς και πότε το Ισραήλ θα επιτεθεί στο Ιράν» θα πρέπει να λογοδοτήσει, απαντώντας σε σχετική δήλωση του προέδρου των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν.



«Όποιος γνωρίζει ή κατανοεί πώς και πότε το Ισραήλ θα επιτεθεί στο Ιράν και παρέχει τα μέσα και την υποστήριξη για μια τέτοια ανοησία, θα πρέπει λογικά να φέρει την ευθύνη για τυχόν ανθρώπινες απώλειες», πρόσθεσε ο Ιρανός υπουργός.

Το Ιράν εκτόξευσε περίπου 200 ρουκέτες προς το Ισραήλ στις αρχές Οκτωβρίου, ως απάντηση στη δολοφονία των ηγετών της Χεζμπολάχ και της Χαμάς στη Βηρυτό και την Τεχεράνη.

Το Ισραήλ απειλεί το Ιράν με μια «θανατηφόρα, ακριβή και αιφνιδιαστική» επίθεση ως απάντηση στην πυραυλική επίθεση της Τεχεράνης.



Ειδήσεις σήμερα:

Τα «αντάρτικα» νομίσματα σε οκάδες σιτάρι στην «Ελεύθερη Ελλάδα» («Ανταρτόπληκτες περιοχές») το 1944

Πάνω από 4 εκατ. παραπεμπτικά έχουν εκδοθεί σε μία εβδομάδα για τα προγράμματα πρόληψης κατά του καρκίνου

Μητσοτάκης: Έχουμε τα εργαλεία να εντοπίσουμε τους γιατρούς που υπερσυνταγογραφούν - Βάζουμε τέλος στα ανασφάλιστα και επικίνδυνα οχήματα στους δρόμους μας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr