Νετανιάχου σε Τραμπ: Λαμβάνουμε υπόψη όσα λέει η κυβέρνηση Μπάιντεν, αλλά στο τέλος αποφασίζουμε μόνοι μας

Ο Τραμπ είπε σε προεκλογική του ομιλία πως ο Νετανιάχου δεν ακούει όσα του λέει ο Μπάιντεν, γεγονός που έχει ισχυροποιήσει τη θέση του Ισραήλ

Ο Νετανιάχου επιβεβαίωσε την τηλεφωνική συνομιλία που είχε με τον Ντόναλντ Τραμπ - για την οποία είχε μιλήσει χθες σε προεκλογική του ομιλία ο Ρεπουμπλικανός - ωστόσο πήρε κάποιες αποστάσεις από την τοποθέτηση του περί... αγνόησης όσων λέει ο Μπάιντεν από τον Ισραηλινό πρωθυπουργό.

«Ο πρωθυπουργός Νετανιάχου επανέλαβε όσα είπε δημοσίως: Το Ισραήλ λαμβάνει υπόψη του τα θέματα που εγείρει η αμερικανική διοίκηση, όμως, εντέλει, θα λάβει τις αποφάσεις του με βάση τα εθνικά του συμφέροντα», επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Το βράδυ του Σαββάτου, ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ και εκ νέου υποψήφιος για την προεδρία, Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε, στη διάρκεια συγκέντρωσης στην Πενσυλβάνια, ότι αν ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου είχε ακούσει τον πρόεδρο Μπάιντεν, η κατάσταση του Ισραήλ θα ήταν χειρότερη.

Ο Μπάιντεν «λέει στον Νετανιάχου “μην κάνεις αυτό, μην ενεργείς έτσι”. Ο Μπίμπι δεν τον ακούει, και ως εκ τούτου το Ισραήλ βρίσκεται τώρα σε πολύ ισχυρότερη θέση από ό,τι ήταν πριν από τρεις μήνες. Ο Μπίμπι μου τηλεφώνησε και μου είπε 'αυτό είναι απίστευτο' και όλα αυτά επειδή δεν άκουσε τον Μπάιντεν. Αν το έκανε, δεν θα ήταν σε αυτή τη θέση» είπε χαρακτηριστικά ο Ρεπουμπλικανός, αναφερόμενος στη Μέση Ανατολή και τη σειρά δολοφονιών ηγετικών στελεχών της Χαμάς και της Χεζμπολάχ και επιβεβαιώνοντας τη συνομιλία που είχε με τον Ισραηλινό πρόεδρο.



Ειδήσεις σήμερα:

«Παραλήρημα» Τραμπ στην Πενσιλβάνια: Μιλούσε 12 ολόκληρα λεπτά για τα... γεννητικά όργανα του θρύλου του γκολφ, Άρνολντ Πάλμερ

Αντίστροφη μέτρηση για την παράδοση του Μετρό Θεσσαλονίκης - Χωρίς οδηγό οι συρμοί, αυξημένα μέτρα ασφαλείας


Το μνημόσυνο για τα τρία χρόνια από τον θάνατο της Φώφης Γεννηματά - Δείτε φωτογραφίες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr