Γάζα : 87 νεκροί σε αεροπορική επιδρομή του Ισραήλ - Βίντεο και φωτογραφίες

Γάζα : 87 νεκροί σε αεροπορική επιδρομή του Ισραήλ - Βίντεο και φωτογραφίες

Πάνω από 400 οι τραυματίες και πολλοί αγνοούμενοι - Οι προσπάθειες διάσωσης παρεμποδίζονταν από τη διακοπή των επικοινωνιών και τα εμπόδια στους δρόμους - 16ημερη πολιορκία στο βόρειο τμήμα του θύλακα

gaza-arthrou
Οι μάχες μαίνονταν σε δύο μέτωπα την Κυριακή 20 Οκτωβρίου, καθώς το Ισραήλ στόχευσε ένα «κέντρο διοίκησης» της Χεζμπολάχ στην πρωτεύουσα του Λιβάνου, ενώ στη Γάζα οι διασώστες ανέφεραν ότι τουλάχιστον 87 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε μία μόνο αεροπορική επιδρομή.

Η νυχτερινή επίθεση στη Γάζα έπληξε πολλά σπίτια και ένα πολυώροφο κτίριο κατοικιών στην Μπέιτ Λαχίγια, στο βόρειο τμήμα της περιοχής, ανακοίνωσαν οι αρχές, χαρακτηρίζοντάς την «σφαγή». Πολλοί άνθρωποι παρέμεναν παγιδευμένοι κάτω από τα ερείπια στις 20 Οκτωβρίου. 



Κλείσιμο
Οι προσπάθειες διάσωσης παρεμποδίζονταν από τη διακοπή των επικοινωνιών και τα εμπόδια στους δρόμους στο βόρειο τμήμα του θύλακα, όπου η 16ήμερη ισραηλινή στρατιωτική πολιορκία έχει αποκόψει την πρόσβαση των κατοίκων σε τρόφιμα, νερό, φάρμακα και βασικές υπηρεσίες.




Όπως αναφέρει ο ιστότοπος hurriyetdailynews.com, ένας δημοσιογράφος δήλωσε ότι μεγάλα κομμάτια σκυροδέματος εμπόδιζαν το δρόμο προς τις βομβαρδισμένες περιοχές, καθιστώντας δύσκολη τη διενέργεια αποστολών διάσωσης από τους τραυματιοφορείς και τα μέλη της Παλαιστινιακής Πολιτικής Άμυνας στην Μπέιτ Λαχίγια, με αποτέλεσμα να υπάρξουν περισσότερα θύματα, τα περισσότερα από τα οποία ήταν γυναίκες και παιδιά.



Η Μπέιτ Λαχίγια είναι μια πόλη που βρίσκεται στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, κοντά στην Τζαμπάλια και τη Μπέιτ Χανούν. Και οι τρεις πόλεις έχουν πληγεί σοβαρά από τις ισραηλινές επιθέσεις, οι οποίες έχουν επίσης ως αποτέλεσμα τη διακοπή πρόσβασης στο τηλέφωνο και το διαδίκτυο.

Ο εκπρόσωπος της πολιτικής άμυνας, Μπασάλ, δήλωσε ότι «έχουμε περισυλλέξει περισσότερους από 400 τραυματίες από τις διάφορες στοχευμένες περιοχές στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας», συμπεριλαμβανομένης της Τζαμπάλια και του προσφυγικού καταυλισμού, από τότε που ξεκίνησε η επιχείρηση του Ισραήλ.




Ειδήσεις σήμερα:

Σάλος με φωτογραφία της χήρας του Σινουάρ να κρατά σε τούνελ τσάντα €30.000 μία μέρα πριν από την επίθεση στο Ισραήλ

Τραγικός θάνατος για 68χρονο Καναδό στην Ηλεία, η μηχανή του έπεσε πάνω σε νταλίκα - Έκανε εκδρομή με φίλους στην Ελλάδα

Εύβοια: Για κληρονομικές διαφορές μαχαίρωσε ο 35χρονος τον θείο του - Τι λέει η αδελφή του
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης