Τραμπ: Εάν εκλεγώ πρόεδρος θα υπάρξει ειρήνη στη Μέση Ανατολή

Τραμπ: Εάν εκλεγώ πρόεδρος θα υπάρξει ειρήνη στη Μέση Ανατολή

«Δεν θα υπήρχε πόλεμος στην Ουκρανία αν ήμουν πρόεδρος, ο Πούτιν δεν εκτιμά τον Μπάιντεν» είπε ο Τραμπ σε συνέντευξή του

trump_wh1
«Πιθανή η ειρήνη στη Μέση Ανατολή αν εκλεγώ πρόεδρος» δήλωσε ο Ρεπουμπλικανός υποψήφιος Ντόναλντ Τραμπ σε συνέντευξή του στο αραβικό δίκτυο Al Arabiya.

Για ακόμη μία φορά άσκησε σφοδρή κριτική στον Αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν για τους χειρισμούς του στα διπλωματικά ζητήματα και μάλιστα είπε ξεκάθαρα πως εάν βρισκόταν στην προεδρία κανένας πόλεμος δεν θα είχε ξεκινήσει.

«Θέλω να σταματήσει ο πόλεμος και να υπάρξει ειρήνη στη Μέση Ανατολή. Πιστεύω αυτό θα συμβεί σίγουρα, θα το κάνουμε σωστά μετά τις εκλογές» υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, στη συνέντευξή του. 

Κλείσιμο

«Δεν θα υπήρχε ο πόλεμος αυτός στη Μέση Ανατολή αν ήμουν πρόεδρος. Ούτε τόσους εκτοπισμένους θα είχαμε, ούτε τον πόλεμο στην Ουκρανία, ούτε πληθωρισμό» συμπλήρωσε. 

«Δεν θα υπήρχε η κατάσταση αυτή με τους Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν αν ήμουν στην προεδρία» είπε δε.

Για τον Ρώσο πρόεδρο τόνισε εξαπολύοντας τα πυρά του προς τον Μπάιντεν: «Ο Πούτιν δεν εκτιμά καθόλου τον Μπάιντεν ούτε και την Κάμαλα».

«Είναι τρομερό αυτό που συμβαίνει στην Ουκρανία, μιλάμε για καταστροφή» σημειώσε.

Για τις σχέσεις των ΗΠΑ με τη Σαουδική Αραβία είπε ότι είναι καλές και ο Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν είναι «τρομερός τύπος με όραμα».

«Οι σχέσεις μας θα μπορούσαν να είναι απίστευτες αλλά τίποτα με τον Μπάιντεν δεν είναι τρομερό ούτε με την Κάμαλα θα είναι. Με εμένα όμως θα είναι» επισήμανε. 

Οι επαφές με τον Νετανιάχου

Ο Νετανιάχου επιβεβαίωσε την τηλεφωνική συνομιλία που είχε με τον Ντόναλντ Τραμπ - για την οποία είχε μιλήσει χθες σε προεκλογική του ομιλία ο Ρεπουμπλικανός - ωστόσο πήρε κάποιες αποστάσεις από την τοποθέτηση του περί... αγνόησης όσων λέει ο Μπάιντεν από τον Ισραηλινό πρωθυπουργό.

«Ο πρωθυπουργός Νετανιάχου επανέλαβε όσα είπε δημοσίως: Το Ισραήλ λαμβάνει υπόψη του τα θέματα που εγείρει η αμερικανική διοίκηση, όμως, εντέλει, θα λάβει τις αποφάσεις του με βάση τα εθνικά του συμφέροντα», επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Το βράδυ του Σαββάτου, ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ και εκ νέου υποψήφιος για την προεδρία, Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε, στη διάρκεια συγκέντρωσης στην Πενσυλβάνια, ότι αν ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου είχε ακούσει τον πρόεδρο Μπάιντεν, η κατάσταση του Ισραήλ θα ήταν χειρότερη.

Ο Μπάιντεν «λέει στον Νετανιάχου “μην κάνεις αυτό, μην ενεργείς έτσι”. Ο Μπίμπι δεν τον ακούει, και ως εκ τούτου το Ισραήλ βρίσκεται τώρα σε πολύ ισχυρότερη θέση από ό,τι ήταν πριν από τρεις μήνες. Ο Μπίμπι μου τηλεφώνησε και μου είπε 'αυτό είναι απίστευτο' και όλα αυτά επειδή δεν άκουσε τον Μπάιντεν. Αν το έκανε, δεν θα ήταν σε αυτή τη θέση» είπε χαρακτηριστικά ο Ρεπουμπλικανός, αναφερόμενος στη Μέση Ανατολή και τη σειρά δολοφονιών ηγετικών στελεχών της Χαμάς και της Χεζμπολάχ και επιβεβαιώνοντας τη συνομιλία που είχε με τον Ισραηλινό πρόεδρο.

Ειδήσεις σήμερα:

Νέος γύρος κλιμάκωσης στη Μέση Ανατολή - Έκρηξη και καπνοί στη Βηρυτό, «θα εντείνουμε τα χτυπήματα» λέει ο IDF

Με τον Γερουλάνο επικοινώνησε ο Ανδρουλάκης και του πρότεινε νέο ρόλο στη Βουλή - Θα συναντηθεί και με τον Δούκα αύριο το πρωί

Καιρός: Ποιο είναι το σπάνιο φαινόμενο που θα επηρεάσει τη θερμοκρασία - Η πρόγνωση για το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης