Βενεζουέλα: Συνελήφθη ο παραιτηθείς υπουργός Πετρελαίου Πέδρο Τελετσέα

Βενεζουέλα: Συνελήφθη ο παραιτηθείς υπουργός Πετρελαίου Πέδρο Τελετσέα

Στην ανακοίνωσή του ο γενικός εισαγγελέας υποστήριξε ότι ο Πέδρο Τελετσέα διέπραξε «σοβαρά εγκλήματα σε βάρος των συμφερόντων του έθνους»

8308oilminister
Οι Αρχές της Βενεζουέλας συνέλαβαν τον πρώην υπουργό Βιομηχανίας και Πετρελαίου Πέδρο Τελετσέα, ανακοίνωσε ο γενικός εισαγγελέας Τάρεκ Σάαμπ, υποστηρίζοντας ότι διέπραξε «σοβαρά εγκλήματα σε βάρος των συμφερόντων του έθνους».

Στην ανακοίνωσή του στο Instagram ο Σάαμπ ανέφερε ότι ο Τελετσέα συνελήφθη τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής, μαζί με στενούς συνεργάτες του, τους οποίους δεν κατονόμασε.

Την Παρασκευή ο Τελετσέα, με ανάρτησή του σε ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης, είχε ανακοινώσει την παραίτησή του επικαλούμενος «λόγους υγείας».

Σύμφωνα με τον Τάρεκ Σάαμπ, ο Τελετσέα παρέδωσε τον έλεγχο ενός μέρους της κρατικής εταιρείας πετρελαίου PDVSA σε μια εταιρεία που ελέγχεται από τις υπηρεσίες πληροφοριών των ΗΠΑ. Ο γενικός εισαγγελέας δεν έδωσε περισσότερες διευκρινίσεις.

Κλείσιμο
Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο αντικατέστησε τον Τελετσέα με τον Άλεξ Σάαμπ, έναν στενό σύμμαχό του ο οποίος απελευθερώθηκε πέρυσι σε ανταλλαγή κρατουμένων με τις ΗΠΑ, όπου ήταν κατηγορούμενος για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ειδήσεις σήμερα:

Χρυσοχοΐδης: Είμαστε σε καλό δρόμο για να χτυπήσουμε στη ρίζα τη μαφία στα καύσιμα - 10.600 οι ανήλικοι που συνελήφθησαν στο 9μηνο

Η Κεφαλογιάννη ξανά στην Ευελπίδων για τα ασφαλιστικά μέτρα κατά του Μάτσα


«Την επέπληξα, μπήκε κάτω από το πετραχήλι και εξομολογήθηκε» λέει ο ιερέας που διέκοψε γάμο για την αμφίεση κουμπάρας στην Παιανία
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best Of Network

Δείτε Επίσης