Μήνυση κατά Μασκ από τους παραγωγούς του «Blade Runner 2049» - Παρουσίασε τα Robotaxi «κλέβοντας» την ταινία

Μήνυση κατά Μασκ από τους παραγωγούς του «Blade Runner 2049» - Παρουσίασε τα Robotaxi «κλέβοντας» την ταινία

Η εταιρεία απέρριψε το αίτημα του επικεφαλής της Tesla να χρησιμοποιήσει την ταινία λόγω της «εξαιρετικά πολιτικοποιημένης και ιδιότροπης συμπεριφοράς του, η οποία ενίοτε κινείται στα όρια της ρητορικής μίσους»

elon_musk
Οι παραγωγοί της ταινίας «Blade Runner 2049» κατέθεσαν μήνυση κατά του Έλον Μασκ επειδή φέρεται να χρησιμοποίησε εικόνες από την ταινία χωρίς την άδεια τους στην εκδήλωση για την παρουσίαση του ρομποτικού ταξί Tesla.

Η Alcon Entertainment, μία από τις εταιρείες παραγωγής που σχετίζεται με την ταινία, κατέθεσε μήνυση κατά της Warner Bros. Discovery και του Tesla για παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων.

We, Robot | Tesla Robotaxi Unveil


Κλείσιμο
Όπως ισχυρίζεται η εταιρεία, απέρριψε το αίτημα του Μασκ να χρησιμοποιήσει υλικό από την ταινία, αλλά ο Μασκ δεν αποδέχτηκε το «όχι» της εταιρείας. Καταγγέλλει ακόμη ότι η πλευρά του Μασκ χρησιμοποίησε εικόνα τεχνητής νοημοσύνης όταν της αρνήθηκαν τις σκηνές από την ταινία.

Ειδικότερα, η εταιρεία ισχυρίζεται ότι η παρουσίαση του ρομποτικού ταξί χρησιμοποίησε εικόνες τεχνητής νοημοσύνης με σκηνές από την ταινία. Μεταξύ τους ήταν και μια σκηνή με έναν άνδρα που μοιάζει με τον πρωταγωνιστή της ταινίας Ράιαν Γκόσλινγκ.

Η καταγγελία χαρακτηρίζει τη χρήση των εικόνων από τον Μασκ «κακόπιστο και σκόπιμα κακόβουλο τέχνασμα» για να κάνει ελκυστική την παρουσίαση.

Η Alcon απέρριψε το αίτημα του Μασκ λόγω της «εξαιρετικά πολιτικοποιημένης, ιδιότροπης και ασυνάρτητης συμπεριφοράς του, η οποία ενίοτε κινείται στα όρια της ρητορικής μίσους».

Ο Μασκ, όπως σημειώνει το Politico, έχει αναφερθεί εδώ και καιρό στο «Blade Runner 2049» ως πηγή έμπνευσης για τα προϊόντα του Tesla.

Λίγες ημέρες νωρίτερα ο Άλεξ Πρόγιας, σκηνοθέτης της ταινίας επιστημονικής φαντασίας «I, Robot» Alex Proyas κατηγόρησε τον Musk ότι αντέγραψε τα σχέδιά του. «Γεια σου Έλον, μπορώ να έχω πίσω τα σχέδιά μου, παρακαλώ;», έγραψε στο X.



Ειδήσεις σήμερα:

Η απόφαση για την επιμέλεια των παιδιών Μάτσα - Κεφαλογιάννη σημείο προς σημείο - Τι ζητούσε και τι πήρε ο κάθε γονιός

Φειδίας Παναγιώτου: Οργάνωσε διαδήλωση μαθητών κατά της απαγόρευσης των κινητών στα σχολεία και... πήγε μόνος του

O Τραμπ θέλει τον Κατσιματίδη υποψήφιο δήμαρχο Νέας Υόρκης απέναντι στον Ερικ Ανταμς που έπαιρνε τα «δωράκια» από την Τουρκία

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης