Ιταλία: Νέο «κρούσμα» νοσταλγίας για το φασιστικό παρελθόν από την κυβέρνηση Μελόνι

Ιταλία: Νέο «κρούσμα» νοσταλγίας για το φασιστικό παρελθόν από την κυβέρνηση Μελόνι

Αφορμή ήταν ένα tweet για την ήττα των Ιταλών φασιστών στη δεύτερη μάχη του Ελ Αλαμέιν κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου

meloni__
Αντιμέτωπη με αντιδράσεις είναι για άλλη μια φορά η κυβέρνηση της Ιταλίας μετά τη δήλωση του υπουργείου Άμυνας ότι οι ηττημένοι φασίστες στρατιώτες του Μπενίτο Μουσολίνι «πέθαναν για την ελευθερία της χώρας».

«Τιμούμε τους γενναίους Ιταλούς στρατιώτες που πολέμησαν στην άμμο της Βόρειας Αφρικής. Μαζί τους θυμόμαστε με σεβασμό όλους τους πεσόντες στρατιώτες που θυσίασαν τη ζωή τους για την ελευθερία μας», ανέφερε το υπουργείο Άμυνας σε ανάρτησή του στο Χ την Τετάρτη.



Κλείσιμο
Αφορμή ήταν η συμπλήρωση 82 ετών από την ήττα των Ιταλών φασιστών στη δεύτερη μάχη του Ελ Αλαμέιν κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.

Η μάχη, στην οποία οι στρατοί της φασιστικής Ιταλίας και της ναζιστικής Γερμανίας υπέστησαν μεγάλη ήττα, θεωρείται σημαντικό βήμα προς τη νίκη των Συμμάχων στον πόλεμο, καθώς απέτρεψε την προέλαση του Άξονα στη Βόρεια Αφρική και τη Μέση Ανατολή.

Η ανάρτηση προκάλεσε άμεσα αντιδράσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αντιδράσεις από πανεπιστημιακούς και τα κόμματα της αντιπολίτευσης, αναφέρει το Politico.

Το Κίνημα 5 Αστέρων του πρώην πρωθυπουργού Τζουζέπε Κόντε εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία επέκρινε τον χαρακτηρισμό των πεσόντων στρατιωτών από το υπουργείο Άμυνας ως μαχητών της ελευθερίας.

Τα Αδέλφια της Ιταλίας, το κυβερνών κόμμα του οποίου ηγείται η πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι, έχει τις ρίζες του στο Ιταλικό Κοινωνικό Κίνημα (MSI), μια ομάδα που δημιουργήθηκε από πρώην φασίστες μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο. Η Μελόνι έχει απορρίψει τους ισχυρισμούς ότι το κόμμα φιλοξενεί νεοφασίστες και έχει προσπαθήσει να απομακρύνει το κόμμα της από το πολιτικό περιθώριο.

Δεν είναι όμως και η πρώτη φορά που το ιταλικό υπουργείο Άμυνας ελέγχεται για τις κινήσεις του. Τον Ιανουάριο προκάλεσε δημόσια κατακραυγή ένα ημερολόγιο που τιμούσε στρατιώτες για τον ηρωισμό τους ενώ πολεμούσαν για το καθεστώς του Μουσολίνι.


Ειδήσεις σήμερα:

Καθολική Εκκλησία Ελλάδος: Η Επισκοπή Σύρου στο επίκεντρο του σκανδάλου με το ξέπλυμα χρήματος

Έλεν Λιούις: «Εγώ διαλέγω ηθοποιούς για τον Σκορσέζε και τον Σπίλμπεργκ»

Καρκίνος παχέος εντέρου: Έχουν διατεθεί 130.000 self test από τα φαρμακεία - Τα 1.000 βγήκαν θετικά
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best Of Network

Δείτε Επίσης