SpaceX: Επέστρεψαν στη Γη οι 4 αστροναύτες έπειτα από οκτώ μήνες παραμονής στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό

SpaceX: Επέστρεψαν στη Γη οι 4 αστροναύτες έπειτα από οκτώ μήνες παραμονής στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό

Η παραμονή τους παρατάθηκε εξαιτίας τεχνικών προβλημάτων στην κάψουλα Starliner της Boeing και των ακραίων καιρικών φαινομένων από τον τυφώνα Μίλτον

astronautes1
Τέσσερις αστροναύτες επέστρεψαν με ασφάλεια στη Γη ύστερα από σχεδόν οκτώ μήνες παραμονής στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, η οποία παρατάθηκε εξαιτίας τεχνικών προβλημάτων στην κάψουλα Starliner της Boeing και των ακραίων καιρικών φαινομένων από τον τυφώνα Μίλτον.

Η κάψουλα της SpaceX που μετέφερε το πλήρωμα προσθαλασσώθηκε στον Κόλπο του Μεξικού, κοντά στις ακτές της Φλόριντα, τα ξημερώματα της Παρασκευής.

Σύμφωνα με τον Guardian, το πλήρωμα, αποτελούμενο από τρεις Αμερικανούς και έναν Ρώσο, αναμενόταν να επιστρέψει πριν από δύο μήνες. Ωστόσο, η καθυστέρηση προέκυψε λόγω τεχνικών ανησυχιών γύρω από την νέα κάψουλα της Boeing, η οποία ολοκλήρωσε την αποστολή της τον Σεπτέμβριο χωρίς επιβαίνοντες για λόγους ασφαλείας. Η επέλαση του τυφώνα Μίλτον και οι ισχυροί άνεμοι που ακολούθησαν καθυστέρησαν περαιτέρω την ασφαλή επιστροφή του πληρώματος.
Astronauts return from nearly eight months on ISS after Starliner problems
Κλείσιμο

Η SpaceX είχε εκτοξεύσει την αποστολή τον Μάρτιο, με τους αστροναύτες της NASA Μάθιου Ντόμινικ, Μάικλ Μπάρατ και Ζανέτ Έπς, καθώς και τον Ρώσο κοσμοναύτη Αλεξάντερ Γκρεμπένκιν. Ο Μπάρατ, ο μοναδικός με προηγούμενη εμπειρία στο διάστημα, αναγνώρισε την προσπάθεια των ομάδων υποστήριξης στη Γη, λέγοντας ότι «έπρεπε να ανασχεδιάσουν και να επανεφεύρουν τα πάντα μαζί μας… και να μας βοηθήσουν να αντεπεξέλθουμε σε κάθε πρόκληση».




Το πλήρωμα αντικαταστάθηκε από τους πιλότους δοκιμών της Starliner, Μπουτς Γουίλμορ και Σούνι Ουίλιαμς, των οποίων η προγραμματισμένη οκταήμερη αποστολή επεκτάθηκε σε οκτώ μήνες, καθώς και από δύο ακόμη αστροναύτες που εκτοξεύθηκαν με κάψουλα της SpaceX πριν από τέσσερις εβδομάδες. Οι τέσσερις νέοι αστροναύτες θα παραμείνουν σε τροχιά μέχρι τον Φεβρουάριο.

Ειδήσεις σήμερα:

Μυστήριο με εγκαταστάσεις έξω από τη Μόσχα - Ο Πούτιν επεκτείνει εγκαταλελειμμένα εργαστήρια όπλων βιολογικού πολέμου

Ντομινίκ Πελικό: «Τη βίασα σε βενζινάδικο αυτοκινητόδρομου, ήταν φαντασίωσή μου» παραδέχτηκε ωμά ο 71χρονος

Δήμητρα Αλεξανδράκη: Η Αλεξάνδρα Παναγιώταρου είναι η μετενσάρκωση της Μέριλιν Μονρόε
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης