Αξιωματούχοι της Νότιας Κορέας ενημερώνουν αύριο το ΝΑΤΟ για την ανάπτυξη Βορειοκορεατών στρατιωτών στη Ρωσία

Αξιωματούχοι της Νότιας Κορέας ενημερώνουν αύριο το ΝΑΤΟ για την ανάπτυξη Βορειοκορεατών στρατιωτών στη Ρωσία

Οι ΗΠΑ έχουν εκφράσει σοβαρές ανησυχίες για την πιθανότητα αυτά τα στρατεύματα να χρησιμοποιηθούν εναντίον της Ουκρανίας

notia_korea
Αντιπροσωπεία υψηλόβαθμων αξιωματούχων της Νότιας Κορέας θα ενημερώσει αύριο το Βορειοατλαντικό Συμβούλιο για την ανάπτυξη στρατιωτών από τη Βόρεια Κορέα στη Ρωσία, ανακοίνωσε το ΝΑΤΟ. Οι ΗΠΑ έχουν εκφράσει σοβαρές ανησυχίες για την πιθανότητα αυτά τα στρατεύματα να χρησιμοποιηθούν εναντίον της Ουκρανίας.

«Πρεσβευτές από τους εταίρους του ΝΑΤΟ στον Ινδοειρηνικό –την Αυστραλία, την Ιαπωνία, τη Νέα Ζηλανδία και τη Νότια Κορέα– προσκλήθηκαν να παραβρεθούν» στο Συμβούλιο, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Οι ουκρανικές στρατιωτικές υπηρεσίες πληροφοριών λένε ότι περίπου 12.000 στρατιώτες, μεταξύ των οποίων 500 αξιωματικοί και τρεις στρατηγοί, βρίσκονται ήδη στη Ρωσία και εκπαιδεύονται σε πέντε στρατιωτικές βάσεις. Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δεν αρνήθηκε ότι Βορειοκορεάτες στρατιώτες βρίσκονται στη χώρα του αλλά είπε ότι επαφίεται στη Μόσχα να αποφασίσει πώς θα εφαρμόσει μια συμφωνία συνεργασίας με την Πιονγκγιάνγκ που περιλαμβάνει και μια ρήτρα αμοιβαίας άμυνας σε περίπτωση που κάποια χώρα δεχτεί εξωτερική επίθεση.

Ειδήσεις σήμερα:

Αμερικανίδα έκλεισε τον φίλο της σε βαλίτσα και τον άφησε να πεθάνει από ασφυξία - Το σοκαριστικό βίντεο που είδαν οι ένορκοι

Φορτηγό έπεσε σε στάση λεωφορείου κοντά στο Τελ Αβίβ - Τουλάχιστον 33 τραυματίες, οι 6 σοβαρά

Η μαθητική παρέλαση για την 28η Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη - Δείτε φωτογραφίες και βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης