Εκλογές ΗΠΑ 2024 - Τραμπ: «Εσωτερικός εχθρός» οι Δημοκρατικοί, «εντελώς ανίκανη» η Χάρις

Εκλογές ΗΠΑ 2024 - Τραμπ: «Εσωτερικός εχθρός» οι Δημοκρατικοί, «εντελώς ανίκανη» η Χάρις

Ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών χρησιμοποίησε μια θεαματική εκδήλωση στη Νέα Υόρκη για να επιτεθεί στην αντίπαλό του και το κόμμα της, αλλά και να υποσχεθεί φοροαπαλλαγές στο κοινό του

trump__msg__1
Γεμάτη υποσχέσεις για το μέλλον αλλά και επιθέσεις κατά της αντιπάλου του, όπως και τους Δημοκρατικούς, ήταν η ομιλία του Ντόναλντ Τραμπ στο Madison Square Garden της Νέας Υόρκης.

Ο Τραμπ μίλησε σε ένα μεγάλο πλήθος που είχαν φροντίσει να «ζεστάνουν» οι προηγούμενοι ομιλητές με μια σειρά ακραίων σχολίων. Λίγο πριν μιλήσει ο ίδιος, τον λόγο είχαν πάρει ακόμη ο Έλον Μασκ και η σύζυγός του Μελάνια, σε μια από τις σπάνιες εμφανίσεις κατά την προεκλογική περίοδο.

Δριμεία ήταν η επίθεση εναντίον της αντιπροέδρου Κάμαλα Χάρις αλλά και των Δημοκρατικών γενικά.

Χαρακτήρισε την αντιπρόεδρο «εντελώς ανίκανη με πολύ χαμηλό δείκτη νοημοσύνης». «Είναι ακατάλληλη για το αξίωμα. Όλοι το γνωρίζουν. Κανείς δεν τη σέβεται, κανείς δεν την εμπιστεύεται, κανείς δεν την παίρνει στα σοβαρά», πρόσθεσε.

Κλείσιμο
Υποστήριξε ακόμη ότι ο απερχόμενος πρόεδρος Τζο Μπάιντεν και η Χάρις κατέστρεψαν τη χώρα. «Καταστρέψατε τη χώρα μας. Δεν πρόκειται να το ανεχθούμε άλλο. Κάμαλα, απολύεσαι! Φύγε από εδώ!», είπε ο Τραμπ επευφημούμενος από υποστηρικτές του.

Αποκάλεσε για άλλη μια φορά τους Δημοκρατικούς «εσωτερικό εχθρό» και είπε ότι «έχουν κάνει πολύ άσχημα πράγματα σε αυτή τη χώρα. Αυτοί είναι οι άνθρωποι που κάνουν τόσο κακό στη χώρα μας με την πολιτική των ανοιχτών συνόρων, τον πληθωρισμό που έχει φτάσει σε επίπεδα ρεκόρ, την νέα πράσινη απάτη και όλα όσα κάνουν».

Μίλησε όμως και για άλλα ζητήματα. Αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, σε έκθεση που αναφέρει ότι οι ΗΠΑ δεν θα κέρδιζαν αν ξεσπούσε πόλεμος εναντίον της Κίνας. «Είπα στον εαυτό μου, αν υποθέσουμε ότι αυτό είναι αλήθεια, πόσο ηλίθιοι είστε για να βγάλετε μια τέτοια έκθεση», είπε ο Τραμπ, αναφερόμενος πιθανώς σε μια έκθεση του Ινστιτούτου Brookings. «Δεν βγάζετε τέτοιες εκθέσεις και δεν είναι αλήθεια. Θα τους τσακίζαμε».

Για το μεταναστευτικό είπε ότι «οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι πλέον μια κατεχόμενη χώρα» και υποσχέθηκε ότι «από την πρώτη ημέρα, θα ξεκινήσω το μεγαλύτερο πρόγραμμα απέλασης στην αμερικανική ιστορία και θα διώξω τους εγκληματίες».

Υποσχέθηκε ότι, αν εκλεγεί, θα υποστηρίξει φοροελάφρυνση για όσους φροντίζουν έναν γονέα ή ένα αγαπημένο πρόσωπο. «Προσθέτουν τόσα πολλά στη χώρα μας και δεν γίνεται ποτέ λόγος γι' αυτούς», είπε.

Δήλωσε επίσης ότι δεν θα υπολογίζονται οι τόκοι των δανείων για αυτοκίνητα, «αλλά μόνο για αυτοκίνητα που κατασκευάζονται στην Αμερική».

Ακόμη θα τερματίσει τους πολέμους στην Ουκρανία και τη Μέση Ανατολή, ενώ θα χτίσει εκ νέου τον στρατό. Τέλος, πρότεινε νομοσχέδιο για ποινή ενός έτους για όποιον καίει την αμερικανική σημαία.


Ειδήσεις σήμερα:

Ακραία πόλωση στις ΗΠΑ - Είσαι φασίστας λέει η Χάρις για τον Τραμπ - Είσαι κομμουνίστρια και επικίνδυνη της απαντά

Λιθουανία: Οι Σοσιαλδημοκράτες προηγούνται στον δεύτερο γύρο των βουλευτικών εκλογών

Οι άγνωστες φωτογραφίες Γουίλιαμ και πριγκίπισσας Νταϊάνα σε καταφύγιο αστέγων
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best Of Network

Δείτε Επίσης