Ιράν: Απειλές από τον διοικητή των Φρουρών της Επανάστασης - «Οι συνέπειες θα είναι πικρές για το Ισραήλ»

Ιράν: Απειλές από τον διοικητή των Φρουρών της Επανάστασης - «Οι συνέπειες θα είναι πικρές για το Ισραήλ»

Το Ισραήλ «απέτυχε να εκπληρώσει τους δυσοίωνους στόχους του», ανέφερε ο επικεφαλής των Φρουρών Χοσεΐν Σαλαμί - Από την πλευρά του, ο Ιρανός πρόεδρος Μασούντ Πεζεσκιάν διαβεβαίωσε ότι η χώρα του δεν επιδιώκει τον πόλεμο

salami_frouroi
Ο ανώτατος διοικητής των Φρουρών της Επανάστασης του Ιράν προειδοποίησε το Ισραήλ πως θα αντιμετωπίσει «πικρές συνέπειες» μετά την επίθεσή του σε ιρανικές στρατιωτικές εγκαταστάσεις τα ξημερώματα του Σαββάτου, αναφέρουν τα ιρανικά μέσα ενημέρωσης.

Ο επικεφαλής των Φρουρών Χοσεΐν Σαλαμί, τον οποίο επικαλείται το πρακτορείο ειδήσεων Tasnim, ανέφερε ότι το Ισραήλ «απέτυχε να εκπληρώσει τους δυσοίωνους στόχους του» με τις αεροπορικές επιδρομές του το Σάββατο, κάνοντας λόγο για ένδειξη «λανθασμένου υπολογισμού και αδυναμίας» και προειδοποιώντας ότι «οι πικρές συνέπειες θα είναι αδιανόητες» για το Ισραήλ, καθώς μάχεται εναντίον τρομοκρατικών ομάδων που υποστηρίζονται από την Τεχεράνη στη Γάζα και τον Λίβανο.

Χθες Κυριακή, μία ημέρα μετά τα ισραηλινά πλήγματα εναντίον ιρανικών στρατιωτικών στόχων από τα οποία σκοτώθηκαν τέσσερις στρατιωτικοί, ο Ιρανός πρόεδρος Μασούντ Πεζεσκιάν διαβεβαίωσε ότι η χώρα του δεν επιδιώκει τον πόλεμο. Όμως τόνισε ότι θα δοθεί η «κατάλληλη απάντηση» στο Ισραήλ, παρά τις εκκλήσεις για αυτοσυγκράτηση μπροστά στον κίνδυνο περαιτέρω κλιμάκωσης της έντασης στη Μέση Ανατολή.

Από την πλευρά του ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν, ο αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ, δήλωσε μετά τα ισραηλινά πλήγματα ότι δεν πρέπει «να τα υποτιμήσουμε ούτε να υπερβάλλουμε».

Κλείσιμο
Σύμφωνα με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου, η επίθεση εναντίον του Ιράν «πέτυχε όλους τους στόχους της». Ο Νετανιάχου επεσήμανε ότι η ισραηλινή πολιτική αεροπορία έπληξε «τις αμυντικές ικανότητες του Ιράν και τις ικανότητες κατασκευής πυραύλων» που έχουν στόχο το Ισραήλ.

Σε αυτό το πλαίσιο το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ θα συνεδριάσει εκτάκτως σήμερα στις 21:00 ώρα Ελλάδας, έπειτα από αίτημα του Ιράν, για να συζητήσει για την κατάσταση στη Μέση Ανατολή.



Ειδήσεις σήμερα:

Ολική διακοπή υδροδότησης τις νυχτερινές ώρες στην Αράχωβα λόγω λειψυδρίας

Στα «λευκά πάρτι» του Diddy χόρευαν γυμνοί και τους έλουζαν με σαμπάνια - Eικόνες με ΝτιΚάπριο, Πάρις Χίλτον, Κιμ Καρντάσιαν


Δηλητηρίασαν τον Μεταξά τρεις μήνες μετά το «Όχι»; Ο ιστορικός Σωτήρης Ριζάς στον Δημήτρη Δανίκα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best Of Network

Δείτε Επίσης