Γιαχία Σινουάρ: Καρέ καρέ οι τελευταίες του στιγμές σε νέο βίντεο του ισραηλινού στρατού

Γιαχία Σινουάρ: Καρέ καρέ οι τελευταίες του στιγμές σε νέο βίντεο του ισραηλινού στρατού

Ο ηγέτης της Χαμάς εξοντώθηκε μετά από επιχείρηση των IDF - Δείτε τα πλάνα από κάμερα στρατιώτη ο οποίος δεν γνώριζε ποιον έχει απέναντί του

sinouar-mak1
Το Ισραήλ έδωσε στη δημοσιότητα νέα συγκλονιστικά πλάνα από την επιχείρηση εξόντωσης του ηγέτη της Χαμάς, Γιαχία Σινουάρ, στις 16 Οκτωβρίου 2024, σε περιοχή της Ράφα, στη νότια Λωρίδα της Γάζας. Η επιχείρηση διεξήχθη από το 450 Τάγμα Πεζικού της Ταξιαρχίας Μπισλαμάχ, με έναν στρατιώτη να καταγράφει καρέ καρέ τις δραματικές στιγμές.

Σύμφωνα με το βίντεο, ο στρατιώτης, ο οποίος συμμετείχε στην επιχείρηση, είχε εγκαταστήσει κάμερα για την καταγραφή των κινήσεων, χωρίς να γνωρίζει ότι στόχος ήταν ο ηγέτης της Χαμάς. Οι συνομιλίες μεταξύ του στρατιώτη και του διοικητή του, που επίσης καταγράφηκαν, αποκαλύπτουν τη στρατηγική της αποστολής και το σχεδιασμό για τις επόμενες κινήσεις.

Δείτε βίντεο:

מצלמות הגוף של כוחות חטיבת ביסל"ח בהיתקלות בה חוסל יחיא סינוואר | את"צ

Σε μια στιγμή του βίντεο, ο στρατιώτης ακούγεται να λέει «ένας ακόμα τρομοκράτης εξοντώθηκε», ενώ ο διοικητής του απαντά πως «μπορεί να υπάρχουν και άλλοι τριγύρω στα συντρίμμια», εκφράζοντας παράλληλα ικανοποίηση για την απόδοση του τάγματος και του ελεύθερου σκοπευτή.

Τα πλάνα δείχνουν το σημείο όπου ο Σινουάρ βρέθηκε νεκρός, σε έναν κατεστραμμένο όροφο κτιρίου που είχε υποστεί σφοδρά πλήγματα από το ισραηλινό τανκ τύπου Merkava. Το βίντεο κλείνει με την ταυτοποίηση της σορού του Σινουάρ, σηματοδοτώντας το τέλος της επιχείρησης που είχε στοχεύσει την ηγεσία της Χαμάς.

יציאת כוחות חטיבת ביסל״ח 828 מרפיח | את"צ


Ειδήσεις σήμερα:

Εκλογές στις ΗΠΑ: Πόσο θα αλλάξει ο κόσμος αν εκλεγεί ο Τραμπ

Γαλλία: 24χρονος αυτοκτόνησε μετά από αποτυχημένη επέμβαση για μούσια στην Κωνσταντινούπολη

Δηλητηρίασαν τον Μεταξά τρεις μήνες μετά το «Όχι»; Ο ιστορικός Σωτήρης Ριζάς στον Δημήτρη Δανίκα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best Of Network

Δείτε Επίσης