Έλον Μασκ: Εισαγγελικό στοπ για τη λοταρία ενός εκατ. δολαρίων ημερησίως μέχρι τις εκλογές

Έλον Μασκ: Εισαγγελικό στοπ για τη λοταρία ενός εκατ. δολαρίων ημερησίως μέχρι τις εκλογές

Η πρακτική του Έλον Μασκ να προσφέρει δώρα στους εγγεγραμμένους ψηφοφόρους που υπογράφουν αιτήσεις για την ελευθερία του λόγου και την οπλοκατοχή ενδέχεται να παραβιάζει την ομοσπονδιακή νομοθεσία

musk-lotaria-1
Ο εισαγγελέας της Φιλαδέλφειας κατέθεσε αγωγή κατά της Επιτροπής America PAC, που ελέγχεται από τον Έλον Μασκ, με στόχο να τερματίσει τη διανομή ενός εκατομμυρίου δολαρίων ημερησίως σε αμφίρροπες πολιτείες ενόψει των εκλογών της 5ης Νοεμβρίου.

Η καταγγελία, που κατατέθηκε από τον Λόρενς Κράσνερ, επικεφαλής εισαγγελέα στο Δικαστήριο Κοινού Δικαίου της Κομητείας της Φιλαδέλφειας, κατηγορεί την America PAC για τη διοργάνωση μιας «παράνομης λοταρίας» που παραβιάζει την πολιτειακή νομοθεσία προστασίας καταναλωτών. Συγκεκριμένα, η κλήρωση ενθαρρύνει τους κατοίκους της Πενσυλβάνια να μοιράζονται προσωπικά τους δεδομένα, παρέχοντας αντάλλαγμα ένα εκατομμύριο δολάρια.

Ο Κράσνερ δήλωσε ότι αυτή η πρακτική μπορεί να βλάψει ανεπανόρθωτα τους πολίτες της Φιλαδέλφειας και να επηρεάσει την ακεραιότητα των εκλογών, αμαυρώνοντας το δικαίωμα σε ελεύθερες και δίκαιες εκλογές.

Σε απάντηση, το America PAC δεν παρείχε επίσημη δήλωση, αλλά απέστειλε έναν σύνδεσμο με ανάρτηση στο X, αναφέροντας ότι το βραβείο των $1 εκατομμυρίων απονεμήθηκε σε έναν κάτοικο του Μίσιγκαν.

Κλείσιμο


Η Πενσυλβάνια είναι μία από τις επτά αμφίρροπες πολιτείες στις οποίες η μάχη μεταξύ του Ντόναλντ Τραμπ και της Κάμαλα Χάρις αναμένεται να κριθεί. Ο υποψήφιος που θα επικρατήσει θα κερδίσει τις 19 εκλεκτορικές ψήφους της πολιτείας.

Το υπουργείο Δικαιοσύνης προειδοποίησε την America PAC ότι η πρακτική του Έλον Μασκ να προσφέρει δώρα στους εγγεγραμμένους ψηφοφόρους που υπογράφουν αιτήσεις για την ελευθερία του λόγου και την οπλοκατοχή ενδέχεται να παραβιάζει την ομοσπονδιακή νομοθεσία.



Ειδήσεις σήμερα:

Εκλογές στις ΗΠΑ: Πόσο θα αλλάξει ο κόσμος αν εκλεγεί ο Τραμπ

Γαλλία: 24χρονος αυτοκτόνησε μετά από αποτυχημένη επέμβαση για μούσια στην Κωνσταντινούπολη

Δηλητηρίασαν τον Μεταξά τρεις μήνες μετά το «Όχι»; Ο ιστορικός Σωτήρης Ριζάς στον Δημήτρη Δανίκα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best Of Network

Δείτε Επίσης