Ισραήλ: Αυτές είναι οι εγκαταστάσεις που χτύπησε με τους αεροπορικούς βομβαρδισμούς στο Ιράν - Δείτε φωτογραφίες

Ισραήλ: Αυτές είναι οι εγκαταστάσεις που χτύπησε με τους αεροπορικούς βομβαρδισμούς στο Ιράν - Δείτε φωτογραφίες

Πρόκειται για υποδομές κατασκευής πυραύλων ενώ σε ορισμένες είχαν βρεθεί στο παρελθόν και ίχνη ουρανίου

iran-epithesi-mak1
Ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές άφησαν πίσω τους κατεστραμμένες στρατιωτικές εγκαταστάσεις σε περιοχές-κλειδιά του Ιράν, σύμφωνα με δορυφορικές εικόνες που αναλύθηκαν από το BBC.

Οι στόχοι, ανάμεσά τους και εγκαταστάσεις πυραυλικής παραγωγής στο Πάρτσιν και το Κοτζίρ, φέρνουν στο φως τις νέες εντάσεις μεταξύ των δύο χωρών, ενώ ειδικοί κάνουν λόγο για πιθανή κλιμάκωση της σύγκρουσης.

stoxoi-iran-1

Κλείσιμο
Σύμφωνα με το Διεθνές Ινστιτούτο Στρατηγικών Μελετών (IISS), το Πάρτσιν είναι γνωστό για την παραγωγή πυραύλων, ενώ το 2016 η Διεθνής Υπηρεσία Ατομικής Ενέργειας (ΙΑΕΑ) είχε βρει ίχνη ουρανίου σε συγκεκριμένη τοποθεσία του χώρου, προκαλώντας ανησυχίες για παράνομες πυρηνικές δραστηριότητες.

Μια άλλη εγκατάσταση που φαίνεται να έχει πληγεί είναι το Κοτζίρ, γνωστό για τις πυκνές υποδομές του σε σχέση με πυραυλικά συστήματα. Δορυφορικές φωτογραφίες δείχνουν σοβαρές ζημιές σε δύο κτίρια της περιοχής. Το Κοτζίρ είχε γίνει αντικείμενο μυστηριώδους έκρηξης το 2020, ενώ φιλοξενεί σημαντικές στρατιωτικές εγκαταστάσεις για την κατασκευή εξαρτημάτων πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς.

stoxoi-iran-2


Πλήγματα καταγράφηκαν επίσης στο Σαχρούντ, περίπου 350 χιλιόμετρα ανατολικά της Τεχεράνης. Το Σαχρούντ, κοντά στο Διαστημικό Κέντρο που διαχειρίζεται το Σώμα των Φρουρών της Επανάστασης, έχει συμμετάσχει στην παραγωγή εξαρτημάτων για πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς και είναι κομβικής σημασίας για την αμυντική υποδομή του Ιράν.

stoxoi-iran-3


Οι Ισραηλινές Ένοπλες Δυνάμεις ισχυρίστηκαν πως έπληξαν συστήματα αεράμυνας του Ιράν, αλλά οι δορυφορικές εικόνες δεν επιβεβαιώνουν όλες τις καταστροφές. Επίσης, μια δορυφορική φωτογραφία δείχνει πιθανή ζημιά σε εγκατάσταση ραντάρ κοντά στο όρος Σαχ Ναχζίρ, κοντά στην πόλη Ιλάμ.

stoxoi-iran-4


Το διυλιστήριο του Αμπαντάν, το μεγαλύτερο του Ιράν με δυνατότητα παραγωγής 500.000 βαρελιών πετρελαίου ημερησίως, φαίνεται να υπέστη ζημιές σε μία αποθήκη του. Αν και δεν είναι ξεκάθαρο τι προκάλεσε την καταστροφή, οι ιρανικές αρχές επιβεβαίωσαν ότι η επαρχία Χουζεστάν δέχθηκε επίθεση από το Ισραήλ.

stoxoi-iran-5



Ειδήσεις σήμερα:

«Υπερήφανος ως Έλληνας και Μακεδόνας» δηλώνει ο κυβερνήτης του F-16 από την ομάδα ΖΕΥΣ – Βίντεο

Γαλλία: 24χρονος αυτοκτόνησε μετά από αποτυχημένη επέμβαση για μούσια στην Κωνσταντινούπολη

Κρουζ Μπέκαμ: Η σύντροφος του Τζάκι Αποστέλ δείχνει την ουλή στην πλάτη της και αποκαλύπτει πως έμαθε να περπατάει ξανά
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης