Οι καταρρακτώδεις βροχές, τις οποίες προκάλεσε ένα ψυχρό μέτωπο το οποίο κινείται κατά μήκος τη νοτιοανατολικής Ισπανίας, είχαν ως αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν δρόμοι και πόλεις σήμερα, οδηγώντας τις αρχές στις πλέον πληγείσες περιοχές να εκδώσουν οδηγίες στους πολίτες να μην βγαίνουν έξω και να αποφεύγουν τις περιττές μετακινήσεις.
Η ισπανική μετεωρολογική υπηρεσία AEMET κήρυξε σε κόκκινο συναγερμό το ανατολικό τμήμα της περιφέρειας της Βαλένθιας και σε κίτρινο συναγερμό τμήματα της Ανδαλουσίας στον νότο, όπου ένα τρένο εκτροχιάστηκε εξαιτίας της σφοδρής βροχόπτωσης, αν και κανείς δεν τραυματίστηκε.
Βίντεο που κυκλοφόρησαν δείχνουν πυροσβέστες να απεγκλωβίζουν παγιδευμένους οδηγούς, εν μέσω καταρρακτώδους βροχής, στην πόλη Αλθίρα, στη Βαλένθια, και αυτοκίνητα να έχουν ακινητοποιηθεί σε πλημμυρισμένους δρόμους.
Componentes del Cuerpo han estado retirando escombros en la Urbanización Las Pedrizas de Chiva, durante el temporal en la Comarca de Hoya de Buñol (Valencia), así como realizando auxilios. #AuxiliosGC
Η AEMET αναμένει η Βαλένθια να δεχθεί το μεγαλύτερο πλήγμα της καταιγίδας, με τις προβλέψεις να κάνουν λόγο για περισσότερα από 90 χιλιοστά βροχής σε λιγότερο από μία ώρα ή 180 χιλιοστά σε λιγότερες από 12 ώρες.
Σχολεία, δικαστήρια και άλλες αναγκαίες υπηρεσίες ανέστειλαν τη λειτουργία τους στην Κάρλετ και σε άλλες κοντινές πόλεις στην περιφέρεια της Βαλένθιας.
Οι τοπικές υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης ζήτησαν τη βοήθεια της UME, μιας στρατιωτικής μονάδας που ειδικεύεται στις υπηρεσίες διάσωσης, στην περιοχή Ουτιέλ-Ρεκουένα, όπου η αγροτική ένωση ASAJA έκανε γνωστό πως τα ακραία καιρικά φαινόμενα προκάλεσαν σημαντικές ζημιές στις καλλιέργειες.
Η καταιγίδα έπληξε αρχικά την Ανδαλουσία. Στο Ελ Εχίντο, μια μεσογειακή πόλη γνωστή για τα θερμοκήπιά της, μια χαλαζόπτωση είχε ως αποτέλεσμα να σπάσουν εκατοντάδες παρμπρίζ αυτοκινήτων και να πλημμυρίσουν δρόμοι.
Στην Αλόρα, επίσης στην Ανδαλουσία, ο ποταμός Γουαδαλόρθε υπερχείλισε και 14 άνθρωποι χρειάστηκε να διασωθούν από τις πυροσβεστικές δυνάμεις, σύμφωνα με τις αρχές. Στην Αλόρα, το ύψος της βροχής, σύμφωνα με την AEMET, ανήλθε σήμερα σε 160 χιλιοστά.
Αγνοούμενοι και εγκλωβισμένοι από τις καταρρακτώδεις βροχές
Τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι αγνοούνται.
Τα νερά κατέκλυσαν την πόλη Λέτουρ, στην περιφέρεια Αλμπαθέτε, παρασύροντας αυτοκίνητα, όπως δείχνουν πλάνα που μετέδωσε η ισπανική τηλεόραση. Ο δήμαρχος Σέρχιο Μαρίν Σάντσεθ είπε ότι οι υπηρεσίες διάσωσης αναζητούν «τρεις ή τέσσερις ανθρώπους» που αγνοούνται.
«Ορισμένοι (από τους αγνοούμενους) βρίσκονταν σε ένα αυτοκίνητο, άλλοι ήταν στο σπίτι τους», είπε, σημειώνοντας ότι δεν διαθέτει άλλες πληροφορίες.
Η αστυνομία της πόλης Αλκουδία, στην περιφέρεια της Βαλένθια, ανέφερε ότι αναζητά τον οδηγό ενός φορτηγού, τα ίχνη του οποίου χάθηκαν νωρίς το απόγευμα.
Λόγω της κακοκαιρίας και των συνεπειών της, η εθνική εταιρεία σιδηροδρόμων Adif διέκοψε τα δρομολόγια των τρένων υψηλής ταχύτητας μεταξύ Μαδρίτης και Βαλένθιας. Μια τέτοια υπερταχεία, με 276 επιβάτες, εκτροχιάστηκε στην περιοχή της Ανδαλουσίας, χωρίς ωστόσο να τραυματιστεί κανείς.
Οι υπηρεσίες διάσωσης απομάκρυναν ακόμη και με ελικόπτερα δεκάδες ανθρώπους από την Αλόρα της Ανδαλουσίας, αφού υπερχείλισε ένας ποταμός
Πίσω από κάθε επιτυχημένη επιχείρηση (brand, οργανισμό) βρίσκονται άνθρωποι που όχι μόνον ενδιαφέρονται για τη δουλειά τους, αλλά και για τον πλανήτη, την κοινωνία, τον διπλανό τους και νιώθουν υπερηφάνεια που προσφέρουν εθελοντικά ένα κομμάτι του εαυτού τους. Αυτοί είναι οι efooders!
Aπόλαυσε chatting, streaming και scrolling χωρίς δεύτερες σκέψεις! Με το Data Jump της Nova, έχεις περισσότερα data στα προγράμματα κινητής από μόνο 14€/μήνα (συμπεριλαμβανομένων απεριόριστων κλήσεων και SMS). Για σένα που ξέρεις τι αξίζεις!