Η Ευρωπαϊκή Ένωση ανακοίνωσε σήμερα ότι χρηματοδότησε, για πρώτη φορά, την κοινή αγορά όπλων από τους "27", το μεγαλύτερο μέρος των οποίων προορίζεται για την Ουκρανία.
Η ΕΕ έχει ήδη χρηματοδοτήσει αγορές όπλων για να βοηθήσει το Κίεβο, όμως το είχε κάνει εκτός του προϋπολογισμού της χάρη σε ένα χρηματοδοτικό εργαλείο με αυτό τον σκοπό.
"Είναι η πρώτη φορά που κάνουμε χρήση του προϋπολογισμού της ΕΕ για να υποστηρίξουμε τα κράτη μέλη στην κοινή αγορά" όπλων ανέφερε σε μια ανακοίνωση η αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργκρέτε Βεστάγκερ.
Η ΕΕ επένδυσε 200 δισ. ευρώ για να βοηθήσει περίπου 20 χώρες μέλη να αγοράσουν εξοπλισμούς στον τομέα της αντιαεροπορικής άμυνας, των τεθωρακισμένων και των πυρομαχικών, εκ των οποίων η πλειονότητα θα πάνε στην εμπόλεμη Ουκρανία, σύμφωνα με το κείμενο.
Αφότου ξεκίνησε η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου 2022, η ΕΕ προσπαθεί να ενισχύσει την αμυντική βιομηχανία της και την ικανότητά της να βοηθήσει το Κίεβο.
Έχει δημιουργήσει επίσης έναν μηχανισμό χρηματοοικονομικής βοήθειας με σκοπό την αγορά πυρομαχικών από τους "27" και είχε υποσχεθεί να παραδώσει τουλάχιστον ένα εκατομμύρια οβίδες πυροβολικού στην Ουκρανία μέχρι τα τέλη Μαρτίου 2025. Ο σκοπός αυτός θα επιτευχθεί τελικά πριν από τα τέλη του έτους, υποσχέθηκε ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Ζοζέπ Μπορέλ.
Πίσω από κάθε επιτυχημένη επιχείρηση (brand, οργανισμό) βρίσκονται άνθρωποι που όχι μόνον ενδιαφέρονται για τη δουλειά τους, αλλά και για τον πλανήτη, την κοινωνία, τον διπλανό τους και νιώθουν υπερηφάνεια που προσφέρουν εθελοντικά ένα κομμάτι του εαυτού τους. Αυτοί είναι οι efooders!
Με έμφαση στη συνεργασία, στη δύναμη που παίρνουμε ο ένας από τον άλλο και στην απόλυτη ισορροπία του ανθρώπου με τη φύση, το φυσικό μεταλλικό νερό Βίκος τιμά την Παγκόσμια Ημέρα Νερού και μας θυμίζει ότι είναι το μέλλον της ανθρωπότητας.