Πάνω από 10 καταγγελίες κατά του Αλ Φαγέντ και από άνδρες για παρενοχλητική συμπεριφορά
Πρώην εργαζόμενοι στο πολυκατάστημα λένε ότι ο μεγαλοϊδιοκτήτης του τους εκφόβιζε και τους πίεζε
Τουλάχιστον 12 άνδρες που εργάζονταν στο πολυκατάστημα Harrods όσο ζούσε ο Μοχάμεντ αλ Φαγέντ, κατηγόρησαν τον πρώην ιδιοκτήτη ότι τους εκφόβιζε και τους πίεζε όσο εργάζονταν εκεί.
Η καταγγελία έρχεται να προστεθεί σε τουλάχιστον 420 περιπτώσεις γυναικών που κατηγορούν τον Αλ Φαγέντ για βιασμό ή σεξουαλική κακοποίηση.
Οι άνδρες ανέφεραν ότι υπέστησαν παρενόχληση, εκφοβισμό και ομοφοβική κακοποίηση από τον Αλ Φαγέντ. Ορισμένοι από αυτούς ισχυρίζονται ότι βιώνουν μετατραυματικό στρες και διαρκές ψυχολογικό τραύμα από την εποχή που εργάζονταν για τον Αλ Φαγέντ.
Πολλές από τις μαρτυρίες έχουν κοινά σημεία, ανέφερε πηγή στην εφημερίδα Sun, η οποία προσθέτει ότι τα θύματα του εκφοβισμού σε κάποιες από τις περιπτώσεις αναγκάστηκαν να φύγουν από την εργασία τους.
Ο Αλ Φαγέντ πέθανε το 2003 σε ηλικία 94 ετών. Μόλις τον περασμένο Σεπτέμβριο αποκαλύφθηκε η έκταση των επιθέσεων σε βάρος υπαλλήλων. Η εταιρεία ζήτησε ειλικρινή συγγνώμη από όλα τα θύματα.
Η βρετανική Μητροπολιτική Αστυνομία ερευνά τουλάχιστον 60 αναφορές σεξουαλικής κακοποίησης.
Πολλά από τα εγκλήματα είχαν αποκαλυφθεί για πρώτη φορά το 1998 σε μια μη εξουσιοδοτημένη βιογραφία του επιχειρηματία, αλλά πάνω από 20 νέες καταγγελίες προέκυψαν έπειτα από ένα ντοκιμαντέρ του BBC που αποκάλυψε σεξουαλικές επιθέσεις, ακόμη και βιασμό.
Το πρόγραμμα ReStart της Mastercard συνδυάζει τη γαστρονομία με έναν κοινωνικό σκοπό, με στόχο την υποστήριξη και ένταξη ευάλωτων κοινωνικών ομάδων στην αγορά εργασίας.
Την έκθεση υπογράφει ο διεθνώς αναγνωρισμένος φωτογράφος, Τάσος Βρεττός, ο οποίος μέσα από τον φακό του αποτυπώνει τη σύνδεση της βιομηχανίας με την τέχνη, αναδεικνύοντας τις αθέατες διαδρομές της ελληνικής μεταλλουργίας