Η βρετανική ιστοσελίδα μεταφέρει, επίσης, τι δήλωσε πηγή κοντά στον Βρετανό πρωθυπουργό, Κιρ Στάρμερ, στους Financial Times: «Είμαστε ανοιχτοί σε ό,τι συμφωνηθεί. Μπορούμε να πούμε ότι δεν υπάρχει μια ξεκάθαρη άποψη για το τι πρέπει να συμβεί».
Από την πλευρά του το Βρετανικό Μουσείο αρνήθηκε να σχολιάσει την πληροφορία περί των ανεπίσημων συναντήσεων, με εκπρόσωπό του να αρκείται στο ότι οι συζητήσεις με την ελληνική κυβέρνηση για μια συνεργασία, συνεχίζονται.
«Αυτό θα μπορούσε να σημαίνει ότι μια συμφωνία δανεισμού ανάμεσα στο Βρετανικό Μουσείο και την ελληνική κυβέρνηση θα μπορούσε να είναι στα σκαριά - ανοίγοντας τον δρόμο για μερικά από τα σημαντικότερα πολιτιστικά μνημεία να επιστρέψουν στην Ελλάδα, περισσότερα από 200 χρόνια από τη μεταφορά τους εκτός χώρας» αναφέρει το Sky News.
«Ωστόσο για να συμβεί αυτό, η Ελλάδα θα πρέπει να συμφωνήσει να της δανειστεί μια αρχαιότητα για την οποία η ίδια πιστεύει ότι της ανήκει, γεγονός που σημαίνει ότι οι προκλήσεις παραμένουν» καταλήγει το άρθρο της βρετανικής ιστοσελίδας.
Το πρόγραμμα ReStart της Mastercard συνδυάζει τη γαστρονομία με έναν κοινωνικό σκοπό, με στόχο την υποστήριξη και ένταξη ευάλωτων κοινωνικών ομάδων στην αγορά εργασίας.
Την έκθεση υπογράφει ο διεθνώς αναγνωρισμένος φωτογράφος, Τάσος Βρεττός, ο οποίος μέσα από τον φακό του αποτυπώνει τη σύνδεση της βιομηχανίας με την τέχνη, αναδεικνύοντας τις αθέατες διαδρομές της ελληνικής μεταλλουργίας