Τραμπ: Ακύρωσε τις άδειες των Μπλίνκεν και Σάλιβαν για πρόσβαση σε διαβαθμισμένα στοιχεία
Είχε προηγηθεί ανάλογη απόφαση για τον Τζο Μπάιντεν - Ο Τραμπ ανακάλεσε επίσης την άδεια χειρισμού απορρήτων που διέθετε η πρώην υφυπουργός Δικαιοσύνης Λίσα Μόνακο
Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ακύρωσε άδειες χειρισμού υλικού με διαβάθμιση εμπιστευτικό ή απόρρητο που είχαν στη διάθεσή τους ο πρώην υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν και ο Τζέικ Σάλιβαν, ο πρώην σύμβουλος εθνικής ασφαλείας επί των ημερών του προκατόχου του Τζο Μπάιντεν, δήλωσαν αξιωματούχοι της προεδρίας χθες Σάββατο.
Η κίνηση ακολουθεί την απόφαση του Ρεπουμπλικάνου την προηγουμένη να στερήσει από τον Δημοκρατικό πρώην πρόεδρο την άδεια χειρισμού απορρήτων και τις ημερήσιες ενημερώσεις που λάμβανε από τις υπηρεσίες πληροφοριών. Πρόκειται για πρακτική που επιτρέπει πρώην αρχηγοί του κράτους να παραμένουν ενήμεροι για ευαίσθητα θέματα.
Ο κ. Τραμπ ανακάλεσε επίσης την άδεια χειρισμού απορρήτων που διέθετε η πρώην υφυπουργός Δικαιοσύνης Λίσα Μόνακο — η οποία διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο στον συντονισμό της αντίδρασης του κράτους μετά την επίθεση οπαδών του στο ομοσπονδιακό Καπιτώλιο, την 6η Ιανουαρίου 2021, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.
Ακόμη, αφαίρεσε τις άδειες που είχαν στη διάθεσή τους η γενική εισαγγελέας της Νέας Υόρκης Λετίσια Τζέιμς και ο γενικός εισαγγελέας του Μανχάταν Άλβιν Μπραγκ. Και οι δύο δικαστικοί, που είναι Δημοκρατικοί, χειρίστηκαν υποθέσεις σε βάρος του θυελλώδους μεγιστάνα.
Με την PrimaDonna Aromatic της De’Longhi απολαμβάνουμε το ζεστό ή κρύο ρόφημά μας στο χώρο μας, από τον κόκκο στο φλιτζάνι, όπως ακριβώς θα το κάναμε στα πιο premium café του κόσμου
Την έκθεση υπογράφει ο διεθνώς αναγνωρισμένος φωτογράφος, Τάσος Βρεττός, ο οποίος μέσα από τον φακό του αποτυπώνει τη σύνδεση της βιομηχανίας με την τέχνη, αναδεικνύοντας τις αθέατες διαδρομές της ελληνικής μεταλλουργίας