Αυτοκίνητο έπεσε σε κόσμο στο Μόναχο - Αναφορές για τουλάχιστον 27 τραυματίες

Συνελήφθη ο 24χρονος Αφγανός οδηγός του οχήματος, είχε απορριφθεί η αίτηση ασύλου που είχε καταθέσει - Και παιδιά στους τραυματίες - Το περιστατικό σημειώθηκε στη διάρκεια διαδήλωσης μελών εργατικού συνδικάτου

Αυτοκίνητο έπεσε σε κόσμο στο Μόναχο - Αναφορές για τουλάχιστον 27 τραυματίες
Συναγερμός έχει σημάνει από το πρωί της Πέμπτης στο Μόναχο, όταν ένα αυτοκίνητο έπεσε πάνω σε συγκεντρωμένο πλήθος ανθρώπων. Σύμφωνα με τις πρώτες αναφορές, τουλάχιστον 27 άνθρωποι φέρεται να έχουν τραυματιστεί, ανάμεσά τους και παιδιά. Οι δύο εκ των τραυματιών είναι σε πολύ κρίσιμη κατάσταση, ενώ και η ζωή ενός παιδιού βρίσκεται σε κίνδυνο.

Το περιστατικό σημειώθηκε στη διάρκεια διαδήλωσης του εργατικού συνδικάτου Verdi για το μισθολογικό στην οδό Dachauer Straße, τον μεγαλύτερο δρόμο του Μονάχου. Στο σημείο που είχαν συγκεντρωθεί περίπου 2.500 άνθρωποι, έσπευσαν ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας και ασθενοφόρα για την παροχή των πρώτων βοηθειών στους τραυματίες.  Οι Αρχές θεωρούν πως το αυτοκίνητο μάρκας Mini Cooper έπεσε σκόπιμα στους διαδηλωτές. 



Αυτόπτης μάρτυρας ανέφερε πως ο οδηγός, ένας 24χρονος Αφγανός, κατεύθυνε σκόπιμα το αυτοκίνητο πάνω στο πλήθος.  Άλλοι μάρτυρες μίλησαν επίσης για δύο άτομα μέσα στο όχημα και πυροβολισμούς από την αστυνομία, ενώ ο οδηγός του οχήματος έχει συλληφθεί.  Ο υπουργός Εσωτερικών της Βαυαρίας δήλωσε ότι επρόκειτο για αιτούντα άσυλο με προσωρινή άδεια παραμονής, η αίτηση ασύλου του οποίου απορρίφθηκε. Παράλληλα, είχε ιστορικό για διακίνηση ναρκωτικών και συμμετοχή σε κλοπές.

Δείτε στην  ακόλουθη φωτογραφία τη στιγμή της σύλληψης








«Περπατούσα με τους διαδηλωτές. Όταν το αυτοκίνητο μπήκε μέσα στο πλήθος, έτρεξα προς τα εκεί και είδα ότι ένας άνδρας βρισκόταν κάτω από το αυτοκίνητο. Στη συνέχεια προσπάθησα να ανοίξω την πόρτα, αλλά ήταν κλειδωμένη» είπε μάρτυρας στο BR24 και πρόσθεσε πως «τελικά ήρθε η αστυνομία και πυροβόλησε στο παράθυρο του αυτοκινήτου». Άλλος μάρτυρας τόνισε πως μια μητέρα με το παιδί της τραυματίστηκαν από την τρελή κούρσα του αυτοκινήτου.

munchen1


Σε ανάρτησή της στο Twitter, η αστυνομία του Μονάχου ανέφερε πως βρίσκεται σε εξέλιξη «μεγάλη αστυνομική επιχείρηση στην περιοχή της οδός Dachauer Straße / Seidlstraße. Είμαστε στο χώρο με ισχυρές δυνάμεις». Επιπλέον, ζήτησε από τους πολίτες να αποφύγουν την κίνηση στην περιοχή για να διευκολύνουν το έργο των αστυνομικών. 



Ο δήμαρχος του Μονάχου Ντίτερ Ράιτερ δήλωσε «βαθιά σοκαρισμένος» σε μια πρώτη δήλωση για το περιστατικό: «Ο αρχηγός της αστυνομίας μόλις με ενημέρωσε ότι ένα όχημα έπεσε πάνω σε μια ομάδα ανθρώπων και δυστυχώς πολλοί άνθρωποι τραυματίστηκαν, μεταξύ των οποίων και παιδιά. Οι σκέψεις μου είναι με τους τραυματίες. Η αστυνομία συνέλαβε τον οδηγό του οχήματος, αλλά το ακριβές ιστορικό του δεν έχει ακόμη διευκρινιστεί», ανέφερε ο Ράιτερ.

Αξίζει να σημειωθεί πως αύριο ξεκινά στη Μόναχο η ετήσια Διάσκεψη Ασφαλείας, που έχει την ιδιαιτερότητα να γίνεται λίγες εβδομάδες μετά την ανάληψη της προεδρίας των ΗΠΑ από τον Ντόναλντ Τραμπ. Για αυτό, περίπου 60 ηγέτες θα βρεθούν για τρεις ημέρες στην βαυαρική πρωτεύουσα, μεταξύ τους ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ενώ την Ουάσινγκτον θα εκπροσωπήσει ο αντιπρόεδρος Τζέι Ντι Βανς.



Ειδήσεις σήμερα:

Έγκλημα στις Σέρρες: 59χρονος σκότωσε τη σύζυγό του στο Σιτοχώρι

Η ανάρτηση της Μπλάτνικ μετά τον γάμο του Νικόλαου: «Οι τελευταίες εβδομάδες ήταν μια περιπέτεια - Μετακόμισα, αλλά θα μείνω στην Ελλάδα»

Βουτιά θανάτου στη Χαβάη: 28χρονος αθλητής σκοτώθηκε πέφτοντας από τα 15 μέτρα στη θάλασσα - Δείτε το μοιραίο άλμα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr