Μέση Ανατολή: Παράταση της τρέχουσας συμφωνίας εκεχειρίας επιδιώκει το Ισραήλ, διαφωνεί η Χαμάς
Η Χαμάς θέλει να ξεκινήσουν οι συζητήσεις για το δεύτερο στάδιο εκεχειρίας, το οποίο προβλέπει τον τερματισμό των εχθροπραξιών
Διαφωνίες εκφράζει η Χαμάς για την παράταση της τρέχουσας συμφωνίας εκεχειρίας και έχει σαν στόχο να ξεκινήσουν διαπραγματεύσεις για τη δεύτερη φάση όπως έχει συμφωνηθεί, ανέφεραν πηγές στο Reuters.
Πηγές της οργάνωσης, που επικαλείται και η ισραηλινή Haaretz υποστηρίζουν ότι αν η Χαμάς συμφωνούσε να παρατείνει την πρώτη φάση συνεχίζοντας να απελευθερώνει παρτίδες ομήρων, θα έχανε το μόνο σημαντικό πλεονέκτημα που έχει σήμερα.
«Εάν δεν υπάρχει μια σαφής προθεσμία για το τέλος του πολέμου και την πλήρη αποχώρηση [των IDF], δεν μπορεί να αναμένεται η απελευθέρωση όλων των ομήρων», είπαν χαρακτηριστικά.
Ίδιες πηγές μιλούν για έναν πιθανό συμβιβασμό που θα προβλέπει την επιστροφή των άρρωστων ή νεκρών αιχμαλώτων με αντάλλαγμα Παλαιστίνιους κρατούμενους ασφαλείας που εκτίουν μακρές ποινές φυλάκισης, παράλληλα με τη βελτίωση των συνθηκών των κρατουμένων και την είσοδο περισσότερης βοήθειας στη Γάζα.
Νωρίτερα, δύο αιγυπτιακές πηγές ασφαλείας ανέφεραν ότι η ισραηλινή αντιπροσωπεία στο Κάιρο προσπαθεί να καταλήξει σε συμφωνία για την παράταση της πρώτης φάσης της συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός στη Γάζα για επιπλέον 42 ημέρες.
Περισσότεροι από 90.000 θεατές, αριθμός ρεκόρ για προσέλευση σε live συναυλία στην Ελλάδα σύμφωνα με τη διοργάνωση, απόλαυσαν από κοντά τη συναυλία των θρυλικών Metallica στην Αθήνα, που αποτέλεσε την έναρξη της ευρωπαϊκής τους περιοδείας και την οποία στήριξε ως Αποκλειστικός Χορηγός η COSMOTE TELEKOM
Στη Vistabet η διασκέδαση και οι προσφορές είναι στο πρώτο… τραπέζι της διασκέδασης. Εσύ μπαίνεις σαν άρχοντας με Επική Προσφορά χωρίς κατάθεση και 1.615 δώρα!
Το e-contract της nrg ψηφίστηκε από τους καταναλωτές ως «Προϊόν της Χρονιάς*» - Υψηλό επίπεδο τεχνογνωσίας, ευελιξία και δημιουργικότητα τα συστατικά της επιτυχίας του.