Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν συνομίλησε την Παρασκευή με τον Ουκρανό ομόλογό του Βολοντίμιρ Ζελένσκι μετά την επεισοδιακή συνάντηση μεταξύ του τελευταίου και του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.
«Ναι, μίλησαν», τόνισε ο σύμβουλος του Γάλλου προέδρου μετά την άνευ προηγουμένου φραστική σύγκρουση στον Λευκό Οίκο, με τον Αμερικανό πρόεδρο να κατηγορεί τον Ουκρανό ομόλογό του ότι είναι «ασεβής» και όχι «ευγνώμων» προς τις ΗΠΑ.
Νωρίτερα, σήμερα, ο Μακρόν που κλήθηκε να σχολιάσει τα γεγονότα είπε ότι «ένας είναι ο επιτιθέμενος, η Ρωσία» και ένας ο «λαός που δέχεται επίθεση, ο ουκρανικός λαός.
Ο Γάλλος πρόεδρος ζήτησε «σεβασμό για εκείνους που πολεμούν από την αρχή».
«Υπάρχει ένας επιτιθέμενος που είναι η Ρωσία, υπάρχει ένας λαός που δέχεται επίθεση, ο ουκρανικός λαός», είπε ο Μακρόν σε δημοσιογράφους στο Πόρτο της Πορτογαλίας, όπου τελείωνε επίσημη επίσκεψη. «Πιστεύω ότι είχαμε όλοι δίκιο να βοηθήσουμε την Ουκρανία και να επιβάλουμε κυρώσεις στη Ρωσία πριν από τρία χρόνια και να συνεχίσουμε να το κάνουμε», πρόσθεσε.
Από την καρδιά μιας μεγάλης πόλης, μέχρι τη μικρότερη γειτονιά της Ελλάδας και της Κύπρου, η Κωτσόβολος είναι πάντα εκεί, έτοιμη να καλύψει κάθε ανάγκη μας, κάθε στιγμή.