Στήριξη στον Μόντι από Μέρκελ – Σαρκοζί

Στήριξη στον Μόντι από Μέρκελ – Σαρκοζί

Tην πλήρη στήριξή τους στο πρόσωπο του νέου Ιταλού πρωθυπουργού Μάριο Μόντι και κυρίως στο έργο του και στα σχέδιά του για την οικονομική αναδιάταξη της Ιταλίας επιβεβαίωσαν οι ηγέτες της Γαλλίας...

Στήριξη στον Μόντι από Μέρκελ – Σαρκοζί
Tην πλήρη στήριξή τους στο πρόσωπο του νέου Ιταλού πρωθυπουργού Μάριο Μόντι και κυρίως στο έργο του και στα σχέδιά του για την οικονομική αναδιάταξη της Ιταλίας επιβεβαίωσαν οι ηγέτες της Γαλλίας και της Γερμανίας μετά το πέρας της συνάντησής τους στο Στρασβούργο.

Η Γερμανίδα Καγκελάριος  Άγκελα Μέρκελ και ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί τόνισαν ότι «στηρίζουν και θα βοηθήσουν την Ιταλία του  Μάριο Μόντι» στην προσπάθειά της  να αντιμετωπίσει την κρίση χρέους, επισημαίνοντας παράλληλα ότι προτεραιότητα όλων είναι η αντοχή της Ευρωζώνης.

Κλείσιμο
Από την πλευρά του  ο Μάριο Μόντι απηύθυνε πρόσκληση  στους Νικολά Σαρκοζί και Άνγκελα  Μέρκελ να επισκεφθούν σύντομα τη Ρώμη, ενώ αποκάλυψε πως ο κοινοτικός επίτροπος Όλι Ρεν και οι ελεγκτές της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα επισκεφτούν την Παρασκευή την ιταλική πρωτεύουσα.

Παράλληλα στην μίνι αυτή Σύνοδο συζητήθηκε και το θέμα των διαβεβαιώσεων (!) για τη νομισματική  ένωση, με τον Γάλλο Πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί να επισημαίνει ότι «οι  μεγάλες οικονομίες της Ευρώπης έχουν τη δέσμευση και την αποφασιστικότητα να στηρίξουν και να εγγυηθούν τη σταθερότητα του ευρώ».




Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης