Η κυβέρνηση Τραμπ κόβει χρηματοδότηση 175 εκατ. δολαρίων στο Πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια λόγω τρανς αθλητριών

Η κυβέρνηση Τραμπ κόβει χρηματοδότηση 175 εκατ. δολαρίων στο Πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια λόγω τρανς αθλητριών

Ο Ντόναλντ Τραμπ είχε υπογράψει εκτελεστικό διάταγμα με τίτλο «κρατώντας τους άνδρες μακριά από τα γυναικεία αθλήματα»

Η κυβέρνηση Τραμπ κόβει χρηματοδότηση 175 εκατ. δολαρίων στο Πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια λόγω τρανς αθλητριών
Τέλος στη χρηματοδότηση 175 εκατομμυρίων δολαρίων στο Πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια έβαλε η κυβέρνηση Τραμπ στις ΗΠΑ, επειδή το εκπαιδευτικό ίδρυμα αψήφησε το διάταγμα για την απαγόρευση συμμετοχής τρανς αθλητριών σε γυναικεία αθλήματα.

Η χρηματοδότηση αυτή αποτελεί σχεδόν το ένα πέμπτο των συνολικών ομοσπονδιακών κονδυλίων που έλαβε πέρυσι το πανεπιστήμιο από το υπουργείο Άμυνας και το υπουργείο Υγείας. Το Πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια έλαβε το 2024 ομοσπονδιακά κονδύλια περίπου ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων, σύμφωνα με το Fox.

Ο Ντόναλντ Τραμπ είχε υπογράψει εκτελεστικό διάταγμα με τίτλο «κρατώντας τους άνδρες μακριά από τα γυναικεία αθλήματα» στις 5 Φεβρουαρίου.

Το Πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια έχει βρεθεί στο επίκεντρο της διαμάχης για τη συμμετοχή τρανς αθλητών, εξαιτίας της κολυμβήτριας Λία Τόμας που είχε ενταχθεί στη γυναικεία ομάδα και κέρδισε το χρυσό στα 500 μέτρα ελεύθερο γυναικών στο πρωτάθλημα του Εθνικού Κολεγιακού Αθλητικού Συνδέσμου των ΗΠΑ.

Η Τόμας είχε ισοβαθμήσει στην πέμπτη θέση με την κολυμβήτρια του Πανεπιστημίου του Κεντάκι, Ράιλι Γκέινς, η οποία έκτοτε είναι ανοιχτά κατά της ένταξης των τρανς αθλητών στον γυναικείο αθλητισμό.

«Σαν σήμερα πριν από τρία χρόνια αγωνίστηκα και ισοβάθμησα με έναν άνδρα», έγραψε η Γκέινς στο X.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
δειτε ολες τις ειδησεις

Best of Network

Δείτε Επίσης

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies

Μάθετε περισσότερα εδώ

Αποδοχή