Ισραήλ: Το Ανώτατο Δικαστήριο ανέστειλε προσωρινά την απόφαση της κυβέρνησης να αποπέμψει τον επικεφαλής της Σιν Μπετ
Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου είχε ανακοινώσει ότι θα παύσει τον επικεφαλής της Σιν Μπετ, Ρόνεν Μπαρ, επικαλούμενος «έλλειψη εμπιστοσύνης»
Το Ανώτατο Δικαστήριο του Ισραήλ ανέστειλε την απόφαση της κυβέρνησης να αποπέμψει τον επικεφαλής της Σιν Μπετ, Ρόνεν Μπαρ, ώστε να μπορέσει να εξετάσει τις προσφυγές που έχουν κατατεθεί ενώπιόν του κατά της αποπομπής του επικεφαλής της υπηρεσίας εσωτερικής ασφάλειας.
«Διατάσσεται διά της παρούσης ένα προσωρινό μέτρο που αναστέλλει το αποτέλεσμα της απόφασης η οποία αποτελεί αντικείμενο προσφυγών μέχρις ότου εκδοθεί άλλη απόφαση, από το δικαστήριο», αναφέρεται στην απόφαση των δικαστών. Το δικαστήριο θα διεξαγάγει ακροάσεις για την εξέταση, έως τις 8 Απριλίου, πέντε προσφυγών που κατατέθηκαν κατά της απόφασης που ανακοίνωσε στη διάρκεια της νύχτας η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου για αποπομπή του Μπαρ.
Δύο ελληνικές startups είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν το Hubraum Tech Incubator Center στην Κρακοβία, όπου παρακολούθησαν διαλέξεις για την καινοτομία, την επιχειρηματικότητα και τη χρηματοδότηση, εμβαθύνανε σε καινοτόμες τεχνολογίες και έλαβαν εξειδικευμένη γνώση για το πώς αναπτύσσεται μία νεοφυείς επιχείρηση