Μέτρα κατά ενός
τάνκερ του σκιώδους στόλου που η Ρωσία συνεχίζει να χρησιμοποιεί για να πουλάει πετρέλαιο σε όλο τον κόσμο, παρά τις σε βάρος της κυρώσεις, έλαβε η γερμανική κυβέρνηση.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Spiegel, την περασμένη Παρασκευή οι
Γερμανοί τελωνειακοί υπάλληλοι κατάσχεσαν το δεξαμενόπλοιο «
Eventin», το οποίο έπλεε υπό σημαία Παναμά και ήταν αγκυροβολημένο στις ακτές της νήσου Ρίγκεν από τα μέσα Ιανουαρίου.
Σύμφωνα με την εντολή κατάσχεσης που εκδόθηκε από το κύριο τελωνείο, το συγκεκριμένο τάνκερ και περίπου
100.000 τόνοι αργού
πετρελαίου αξίας
40 εκατομμυρίων ευρώ, τους οποίους μετέφερε, περνούν υπό την ιδιοκτησία του γερμανικού κράτους.
Επιπλέον, με βάση τις υπηρεσίες επιβολής του νόμου, μετά την έκδοση της σχετικής απόφασης, το δεξαμενόπλοιο Eventin θα μετακινείται με άλλη σημαία.
Από εκεί και πέρα, δημοσίευμα της
Bild ανέφερε ότι στις 10 Ιανουαρίου, στη Βαλτική Θάλασσα κοντά στο γερμανικό νησί Rügen, το δεξαμενόπλοιο Eventin είχε χάσει τον προσανατολισμό του. Το πλοίο μήκους 248 μέτρων μετέφερε τότε περίπου 99.000 τόνους πετρελαίου. Πλέοντας υπό σημαία Παναμά, είχε φορτώσει πετρέλαιο στο ρωσικό λιμάνι της Βαλτικής, Ust-Luga κοντά στα σύνορα με την Εσθονία. Αναχώρησε στις 6 Ιανουαρίου, με προορισμό το Πορτ Σάιντ της Αιγύπτου. Ωστόσο, πιθανότατα κατευθυνόταν προς την Ινδία, μια χώρα που δεν έχει ενταχθεί στις κυρώσεις κατά της Ρωσίας και είναι σήμερα ο μεγαλύτερος αγοραστής ρωσικού πετρελαίου.
Ειδήσεις σήμερα:
Προϊσταμένη Πολεοδομίας Ρόδου: «Έχει προχωρήσει η δουλειά, να πας να μου πάρεις μια τσάντα MCM» - Οι διάλογοι του κυκλώματος
Ο Ματ Ντέιμον τρελάθηκε με ένα ελληνικό φαγητό στη Μεσσηνία και ρωτούσε πώς φτιάχνεται
Χριστοπούλου για Παπαγεωργίου: Είχε τα κλειδιά του σπιτιού μου κι εγώ του δικού της - Μου έκανε ό,τι πιο άσχημο μπορούσε να μου κάνει άνθρωπος