Στην αντεπίθεση ο Καναδάς: Ανακοίνωσε δασμούς 25% στα αμερικανικά αυτοκίνητα
Οι νέοι δασμοί δεν θα ισχύσουν για τα ανταλλακτικά αυτοκινήτων και δεν θα επηρεάσουν το περιεχόμενο των οχημάτων από το Μεξικό, σύμφωνα με τον Καναδό πρωθυπουργό
Ο πρωθυπουργός του Καναδά, Μαρκ Κάρνεϊ, ανακοίνωσε την επιβολή δασμών ύψους 25% σε όλα τα οχήματα που εισάγονται από τις Ηνωμένες Πολιτείες και δεν πληρούν τους όρους της Συμφωνίας Ελεύθερου Εμπορίου Βόρειας Αμερικής (CUSMA), απαντώντας ευθέως στα νέα αμερικανικά μέτρα.
Ο Κάρνεϊ δήλωσε επίσης ότι οι νέοι δασμοί δεν θα ισχύσουν για τα ανταλλακτικά αυτοκινήτων και δεν θα επηρεάσουν το περιεχόμενο των οχημάτων από το Μεξικό.
Οι αμερικανικοί δασμοί για τα αυτοκίνητα, που τέθηκαν σε ισχύ τα μεσάνυχτα (τοπική ώρα), έχουν ήδη επιφέρει συνέπειες: το εργοστάσιο της Stellantis στο Γουίντσορ του Οντάριο, όπου απασχολούνται 3.600 εργαζόμενοι, θα αναστείλει τη λειτουργία του για δύο εβδομάδες από τη Δευτέρα, λόγω των επιπτώσεων των αμερικανικών κυρώσεων.
Χθες, ο Καναδάς γλίτωσε νέα αμερικανικά μέτρα, όμως εξακολουθεί να βρίσκεται αντιμέτωπος με τρεις σειρές δασμών: οι γενικευμένοι δασμοί 25% σε καναδικά προϊόντα, οι παγκόσμιοι δασμοί 25% σε χάλυβα και αλουμίνιο – όπου ο Καναδάς αποτελεί βασικό προμηθευτή των ΗΠΑ – και οι γενικοί δασμοί στα αυτοκίνητα.
Ο Κάρνεϊ υπογράμμισε πως θα δώσει μάχη για την κατάργηση κάθε ενός από τα παραπάνω μέτρα και πως η κυβέρνησή του έχει ήδη προσφύγει στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου, θεωρώντας τις ενέργειες των ΗΠΑ παράνομες βάσει του διεθνούς εμπορικού δικαίου.
Σε μια εποχή όπου η τεχνολογία γίνεται ολοένα πιο έξυπνη και διασυνδεδεμένη, η Xiaomi, 17 Series, μαζί με το ολοκληρωμένο οικοσύστημα που την πλαισιώνει από tablets, smartwatch και trackers προσφέρει μια πραγματικά connected και A.I. εμπειρία και μάλιστα με early bird προσφορές έως τις 15 Μαρτίου.
Τα Estates Costa Lazaridi απέκτησαν την πρώτη πιστοποίηση Αναγεννητικής Αμπελοκαλλιέργειας στη χώρα, ανοίγοντας έναν νέο δρόμο βιωσιμότητας για το ελληνικό κρασί