Η ΕΕ και η Ιρλανδία θα αντεπεξέλθουν στην καταιγίδα των δασμών, λέει ο Μιχόλ Μάρτιν

Η ΕΕ και η Ιρλανδία θα αντεπεξέλθουν στην καταιγίδα των δασμών, λέει ο Μιχόλ Μάρτιν

Ο πρωθυπουργός της Ιρλανδίας εκτίμησε πως η επιβολή δασμών θα έχει αρνητικό αντίκτυπο

Η ΕΕ και η Ιρλανδία θα αντεπεξέλθουν στην καταιγίδα των δασμών, λέει ο Μιχόλ Μάρτιν
Ο πρωθυπουργός της Ιρλανδίας Μιχόλ Μάρτιν διαβεβαίωσε ότι η χώρα του και η Ευρωπαϊκή Ένωση «θα αντεπεξέλθουν στην καταιγίδα» που προκάλεσαν οι τελωνειακοί δασμοί του Ντόναλντ Τραμπ, όμως εκτιμά πως «οι διαπραγματεύσεις είναι ο δρόμος που προκρίνεται».

«Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία πως η επιβολή τελωνειακών δασμών από τις ΗΠΑ θα έχει έναν αρνητικό αντίκτυπο», δήλωσε ο Μάρτιν, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε από κοινού στο Δουβλίνο με τον Ευρωπαίο Επίτροπο Δικαιοσύνης Μάικλ ΜακΓκράθ.

Η Ιρλανδία βασίζεται στο εμπόριο με τις ΗΠΑ και τις αμερικανικές επενδύσεις, ιδίως στον κλάδο της τεχνολογίας και αυτοί οι νέοι δασμοί θα πιέσουν πολύ την οικονομία της, αν και ο σημαντικός φαρμακευτικός τομέας της προς το παρόν δεν έχει επηρεαστεί από τις ανακοινώσεις.

«Δεν βλέπουμε καμία δικαιολογία» στην επιβολή δασμών 20%, που ανακοίνωσε ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ στα προϊόντα από την ΕΕ, είπε ο Μάρτιν.

«Είναι σημαντικό να επικεντρωθούμε στους παράγοντες που μπορούμε να ελέγξουμε, περιλαμβανομένης της βελτίωσης της ανταγωνιστικότητάς μας και των επενδύσεων στις υποδομές», πρόσθεσε.

Ο Επίτροπος της ΕΕ για τη Δικαιοσύνη και πρώην υπουργός Οικονομικών της Ιρλανδίας επιβεβαίωσε από την πλευρά του ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση θα προετοιμαστεί για επιπλέον αντίμετρα προκειμένου να προστατεύσει τα ιρλανδικά συμφέροντα και τις επιχειρήσεις της χώρας, εάν οι συζητήσεις δεν καρποφορήσουν.

«Θέλουμε σημαντικές και ουσιώδεις διαπραγματεύσεις να λάβουν χώρα σύντομα, διότι η ΕΕ θα πρέπει να απαντήσει στην περίπτωση που οι διαπραγματεύσεις αποτύχουν», προειδοποίησε.

Ειδήσεις σήμερα:

Οι δασμοί του Τραμπ «γκρεμίζουν» τη Wall Street - Εμφανής ο κίνδυνος της ύφεσης

Χρήστος Ζερεφός: «Καμπανάκι» για την κλιματική αλλαγή και τους καύσωνες - Σε ημιερημική κατάσταση η περιοχή από τη Λάρισα μέχρι τη Μάνη - Πώς η πυρηνική σύντηξη μπορεί να σώσει την ανθρωπότητα

Ο Ικάρντι καταγγέλλει την Γουάντα Νάρα ότι του «έκλεψε» 7 εκατ. ευρώ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
δειτε ολες τις ειδησεις

Best of Network

Δείτε Επίσης

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies

Μάθετε περισσότερα εδώ

Αποδοχή