Ο γιος της Μπούτο δηλώνει ανέτοιμος να αναλάβει την ηγεσία

«Πρώτη μου προτεραιότητα είναι να γυρίσω στην Οξφόρδη για να συνεχίσω τις σπουδές μου», δήλωσε ο γιος της Μπεναζίρ Μπούτο σε συνέντευξη Τύπου που έγινε σε ξενοδοχείο του Λονδίνου. Ο 19χρονος φοιτητής, που διορίστηκε μαζί με τον πατέρα του στην ηγεσία του κόμματος μετά τη δολοφονία της μητέρας του, παραδέχτηκε ότι δεν είναι ακόμα έτοιμος για να μπει στην πολιτική αρένα, αλλά δηλώνει πρόθυμος να μάθει. Την Τρίτη ο Μπιλαουάλ Μπούτο Ζαρντάρι μίλησε για πρώτη φορά στα Μέσα μετά την ανακήρυξή του α

«Πρώτη μου προτεραιότητα είναι να γυρίσω στην Οξφόρδη για να συνεχίσω τις σπουδές μου», δήλωσε ο γιος της Μπεναζίρ Μπούτο σε συνέντευξη Τύπου που έγινε σε ξενοδοχείο του Λονδίνου. Ο 19χρονος φοιτητής, που διορίστηκε μαζί με τον πατέρα του στην ηγεσία του κόμματος μετά τη δολοφονία της μητέρας του, παραδέχτηκε ότι δεν είναι ακόμα έτοιμος για να μπει στην πολιτική αρένα, αλλά δηλώνει πρόθυμος να μάθει. Την Τρίτη ο Μπιλαουάλ Μπούτο Ζαρντάρι μίλησε για πρώτη φορά στα Μέσα μετά την ανακήρυξή του απ’ τα μέλη του Λαϊκού Πακιστανικου Κόμματος ως συμβολικού ηγέτη τους τον περασμένο μήνα.

Αν και διεκδίκησε την κληρονομιά της μητέρας του, δήλωσε ότι αυτή η θέση δεν του δίνεται σαν κειμήλιο που περνά από γενιά σε γενιά και παραδέχτηκε ότι έχει ακόμα πολλά να μάθει. Συμφώνησε γιατί το κόμμα του το ζήτησε. Ο κόσμος δεν γνωρίζει πολλά για τον Μπούτο Ζαρντάρι. Αν και γεννήθηκε στο Πακιστάν, μεγάλωσε στο Ντουμπάι και στη Βρετανία, παραδέχεται ότι δεν γνωρίζει ιδιαίτερα τη χώρα του, την οποία έχει επισκεφτεί λίγες φορές, και μιλά ελάχιστα τη μητρική του γλώσσα. Yποστηρίζει όμως ότι η μητέρα του τον ενημέρωνε για ό,τι συνέβαινε στη χώρα, καθώς και για τις πολιτικές της δραστηριότητες. 

Μέσα στην αναταραχή που επικρατεί στο Πακιστάν και έπειτα από μια τραγική ακολουθία θανάτων στην οικογένεια (η μητέρα του δολοφονήθηκε, ο παππούς του κρεμάστηκε δύο χρόνια μετά την καθαίρεσή του, ένας θείος του δολοφονήθηκε επίσης και ένας άλλος πέθανε μυστηριωδώς στη Γαλλία), όταν ο Μπιλαουάλ Μπούτο ρωτήθηκε εάν φοβάται για τη ζωή του, στο πρόσωπό του διαγράφηκε η ένταση.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr