«Χαιρετίζει» ο Μπαρόζο, υπερθεματίζει η Ολλανδία

«Χαιρετίζει» ο Μπαρόζο, υπερθεματίζει η Ολλανδία

«Δεν στοχεύουμε σε αποβολή χωρών από την Ευρωζώνη» δηλώνει ο Σόιμπλε

«Χαιρετίζει» ο Μπαρόζο, υπερθεματίζει η Ολλανδία
Την ικανοποίησή του για την συμφωνία Γαλλίας και Γερμανίας επί ενός σχεδίου αναδιαμόρφωσης της ευρωπαϊκής Συνθήκης εξέφρασε ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, ο οποίος επανέλαβε πως η μοναδική απάντηση στη λύση του ευρωπαϊκού προβλήματος χρέους είναι ένας συνδυασμός μέτρων δημοσιονομικής προσαρμογής και πρωτοβουλιών για την ενίσχυση της ανάπτυξης.

Την ίδια στιγμή σε εθνικό επίπεδο η πρώτη αντίδραση στις ανακοινώσεις Μέρκελ-Σαρκοζί προήλθε από τον Ολλανδό πρωθυπουργό Μ. Ρούτε ο οποίος τάχθηκε αναφανδόν υπέρ της επιβολής αυτόματων κυρώσεων στα κράτη μέλη της Ευρωζώνης που παραβιάζουν τους κανόνες δημοσιονομικής πειθαρχίας. Ο Ολλανδός πρωθυπουργός μάλιστα χαιρέτισε το σχέδιο του γαλλογερμανικού άξονα τονίζοντας πως είναι πολύ σημαντικό για την επόμενη μέρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Κλείσιμο
Και πάντως σημείωσε πως : «είναι αναγκαίο και τα 27 κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης να παραμείνουν ενωμένα».

Όσον αφορά τους Γερμανούς ιθύνοντες, πρώτος όλων έσπευσε να σχολιάσει ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο οποίος εκτίμησε πως θα χρειαστούν μόνον περιορισμένες αλλαγές στη Συνθήκη της ΕΕ, ενώ ξεκαθάρισε πως στόχος είναι να βρεθεί μια βιώσιμη λύση στην κρίση της ΕΕ κι όχι να αποβληθούν χώρες από την Ένωση.

«Το να βγει μια χώρα από την ευρωζώνη σημαίνει ότι αποτύχαμε», δήλωσε χαρακτηριστικά.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης