Λαγκάρντ και Μέρκελ με μενού την Ελλάδα…

Χωρίς δηλώσεις η συνάντηση Μέρκελ - Λαγκάρντ για την Ελλάδα

H Eλλάδα και η κρίση χρέους της βρίσκεται στο επίκεντρο των πυρετωδών διαβουλεύσεων που πραγματοποιούνται τις τελευταίες ημέρες σε Βρυξέλλες, Παρίσι και κυρίως Βερολίνο.

Η προσπάθεια εξεύρεσης μιας λύσης στο «ελληνικό πρόβλημα», που απειλεί ευθέως τις εξελίξεις στην ευρωοικονομία, σε συνδυασμό με την προετοιμασία ενόψει της κρίσιμης Συνόδου Κορυφής στα τέλη Ιανουαρίου, έχουν κινητοποιήσει το γαλλογερμανικό άξονα, με κύριους εκφραστές των όποιων πρωτοβουλιών τη Γερμανίδα Καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ και το Γάλλο πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί.

Στο πλαίσιο αυτό η κυρία Μέρκελ συναντάται τώρα και με την επικεφαλής του ΔΝΤ, κυρία Κριστίν Λαγκάρντ, με την τελευταία να έχει ήδη τονίσει την κρισιμότητα των στιγμών για την ευρωπαϊκή οικονομία, αλλά και την πεποίθησή της πως θα βρεθεί τελικώς μια λύση ΚΑΙ για την Ελλάδα.

Η συνάντηση λαμβάνει χώρα και στον απόηχο των εκτιμήσεων των ειδικών του ΔΝΤ ότι η αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους ενδεχομένως να μην είναι επαρκής στη βάση που είχε συμφωνηθεί στην τελευταία Σύνοδο Κορυφής των Ευρωπαίων ηγετών, τον περασμένο Δεκέμβριο! Και ελάχιστες ώρες αφότου η κυρία Μέρκελ, μετά τη συνάντησή της τη Δευτέρα με τον Γάλλο πρόεδρο, είχε απευθύνει «προειδοποίηση» πως η επόμενη δόση του ελληνικού δανείου προς την Ελλάδα δεν πρόκειται να καταβληθεί, αν προηγουμένως δεν επιτευχθεί συμφωνία με τους ιδιώτες πιστωτές για την αναδιάρθρωση του χρέους!

Σε κάθε περίπτωση τόσο η κυρία Μέρκελ, όσο και η κυρία Λαγκάρντ θα έχουν και στη συνέχεια σειρά επαφών. Αύριο η Γερμανίδα Καγκελάριος  θα συναντηθεί και με τον Ιταλό πρωθυπουργό Μάριο Μόντι, ενώ η κυρία Λαγκάρντ θα μεταβεί στο Παρίσι προκειμένου να συναντηθεί και με τον Γάλλο πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί.

Επίσης, Μέρκελ και Σαρκοζί θα μεταβούν στις 20 Ιανουαρίου στην Ρώμη για συζητήσεις με τον Ιταλό πρωθυπουργό …
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr