«Τραπεζώματα» για να βρεθεί συναίνεση…

Η Γερμανίδα Καγκελάριος επιχειρεί να εξηγήσει το «γερμανικό όραμα» για την Ευρώπη της επόμενης ημέρας στους Ευρωπαίους ηγέτες

Μπαράζ συναντήσεων θα έχει μέσα στις επόμενες ημέρες η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ η οποία επιχειρεί να «μαζέψει δυνάμεις» ενόψει της τελικής… «μάχης» στην προσπάθειά της να καταλήξει σε μια πειστική απάντηση-λύση στο πρόβλημα της κρίσης χρέους της ευρωζώνης.

Όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης, η κυρία Μέρκελ θα συναντηθεί την Κυριακή με την γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ. Μία ημέρα μετά, τη Δευτέρα, η Γερμανίδα καγκελάριος θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο και με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Χέρμαν βαν Ρομπάι.

Οι συναντήσεις αυτές έρχονται ελάχιστες ώρες μετά το ανεπίσημο δείπνο που παρέθεσε η κυρία Μέρκελ στους πρωθυπουργούς της Πορτογαλίας και της Σουηδίας και στον Καγκελάριο της Αυστρίας, με τους οποίους – σύμφωνα με την ανακοίνωση της Καγκελαρίας – συζήτησαν περί «ευρωπαϊκών θεμάτων και για το μέλλον της νομισματοοικονομικής ένωσης».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr