Τρεις νεκροί από πλήγματα σε αεροδρόμιο και πετρελαϊκή εγκατάσταση στη Σαουδική Αραβία

Τρεις νεκροί από πλήγματα σε αεροδρόμιο και πετρελαϊκή εγκατάσταση στη Σαουδική Αραβία

Συνολικά δέκα τραυματίες από τις δύο επιθέσεις – Οι ΗΠΑ απομακρύνουν προσωπικό και οικογένειες διπλωματών από την πρεσβεία στο Ριάντ

Τρεις νεκροί από πλήγματα σε αεροδρόμιο και πετρελαϊκή εγκατάσταση στη Σαουδική Αραβία
Νέα αιματηρά πλήγματα δέχθηκε η Σαουδική Αραβία την Τετάρτη (21/10), με επιθέσεις στο διεθνές αεροδρόμιο του Νταμάμ και σε πετρελαϊκή εγκατάσταση στο ανατολικό τμήμα της χώρας να αφήνουν πίσω τους τρεις νεκρούς και δέκα τραυματίες, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις των σαουδαραβικών αρχών. Η επιδείνωση της κατάστασης ασφαλείας έχει προκαλέσει την αντίδραση της Ουάσινγκτον, η οποία διέταξε τη μείωση του προσωπικού στην αμερικανική διπλωματική αποστολή στο Ριάντ.

Η σαουδαραβική Αρχή Πολιτικής Αεροπορίας ανακοίνωσε ότι ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και οκτώ τραυματίστηκαν από πλήγμα που σημειώθηκε το βράδυ της Τετάρτης στο διεθνές αεροδρόμιο «Βασιλιάς Φαχντ», το οποίο εξυπηρετεί την πόλη Νταμάμ.

Δεν δόθηκαν περισσότερες λεπτομέρειες για τη φύση του πλήγματος ή την έκταση των ζημιών στις εγκαταστάσεις.

Δύο νεκροί από συντρίμμια drone σε πετρελαϊκό κοίτασμα

Νωρίτερα, το υπουργείο Ενέργειας της χώρας είχε γνωστοποιήσει ότι δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι δύο τραυματίστηκαν εξαιτίας της πτώσης συντριμμιών μη επανδρωμένου αεροσκάφους που είχε αναχαιτιστεί.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το drone φέρεται να είχε ως στόχο εγκατάσταση στο πετρελαϊκό κοίτασμα Σέιμπα, στο ανατολικό τμήμα του βασιλείου.

Η ανακοίνωση δεν διευκρίνισε ποιος ευθύνεται για την επίθεση, ενώ δεν υπήρξε άμεση ενημέρωση για ενδεχόμενες επιπτώσεις στη λειτουργία της εγκατάστασης.

Οι ΗΠΑ απομακρύνουν προσωπικό από την πρεσβεία στο Ριάντ

Οι εξελίξεις σημειώνονται σε μια περίοδο κατά την οποία η Σαουδική Αραβία βρίσκεται σχεδόν καθημερινά αντιμέτωπη με επιθέσεις που αποδίδονται στους φιλοϊρανούς αντάρτες Χούθι της Υεμένης.

Μέσα σε αυτό το κλίμα, το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών έδωσε εντολή αποχώρησης σε υπαλλήλους της πρεσβείας των ΗΠΑ στο Ριάντ και στα μέλη των οικογενειών τους.

Κλείσιμο
Στη διπλωματική αποστολή θα παραμείνει μόνο το απολύτως απαραίτητο προσωπικό, στο πλαίσιο των μέτρων περιορισμού της έκθεσης σε κινδύνους ασφαλείας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
δειτε ολες τις ειδησεις

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Best of Network

Δείτε Επίσης