SPD: Η εκλογή Ολάντ θα αποτελέσει σημαντικό μήνυμα για όλη την Ευρώπη

Η νίκη του Ολάντ στον πρώτο γύρο αποτελεί μια μεγάλη επιτυχία, εκτίμησε ο Γκάμπριελ, η οποία «δείχνει πως μια δικαιότερη Ευρώπη είναι εφικτή».

Ο υποψήφιος του γαλλικού Σοσιαλιστικού Κόμματος Φρανσουά Ολάντ έχει σημαντικές πιθανότητες να είναι ο επόμενος πρόεδρος της Γαλλίας, γεγονός το οποίο θα αποτελέσει «ένα σημαντικό μήνυμα» για την αλλαγή προσανατολισμού στην Ευρώπη, που σήμερα κυριαρχείται από τις πολιτικές λιτότητας, εκτιμά το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα της Γερμανίας (SPD).

«Οι πιθανότητες ο Φρανσουά Ολάντ να εκλεγεί πρόεδρος της Γαλλίας στον δεύτερο γύρο είναι καλές. Αυτό θα αποτελέσει ένα σημαντικό μήνυμα για όλη την Ευρώπη: υπάρχει μια εναλλακτική οδός στην πολιτική που εφαρμόζει η Γερμανίδα καγκελάριος Αγκελα Μέρκελ και ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί, που βασίζεται εξ ολοκλήρου στην λιτότητα και δεν κάνει τίποτε για την ανάπτυξη», ανέφερε ο πρόεδρος του SPD Ζίγκμαρ Γκάμπριελ σε ανακοίνωσή του.

Η νίκη του Ολάντ στον πρώτο γύρο αποτελεί μια μεγάλη επιτυχία, εκτίμησε ο Γκάμπριελ, η οποία «δείχνει πως μια δικαιότερη Ευρώπη είναι εφικτή».

Το SPD ελπίζει ότι ο Ολάντ θα κερδίσει στο δεύτερο γύρο, επισήμανε ο Γκάμπριελ, χαρακτηρίζοντας πάντως ανησυχητικό το αυξημένο ποσοστό της υποψήφιας του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου Μαρίν Λεπέν.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr