Σε «θρίλερ» εξελίσσεται το μακελειό στη Γαλλία

Σκηνές από ταινία - θρίλερ θυμίζει το μακελειό στην Άνω Σαβοΐα με τέσσερις νεκρούς και επιζώντες δύο μικρά κορίτσια

Σκηνές από ταινία - θρίλερ θυμίζει το μακελειό στην Άνω Σαβοΐα με τέσσερις νεκρούς και επιζώντες δύο μικρά κορίτσια.   

Νεκροί είναι τρεις Βρετανοί -ο οδηγός ενός αυτοκινήτου και δύο γυναίκες κι ένας Γάλλος μοτοσικλετιστής, κάτοικος της περιοχής- ο οποίος για κακή του τύχη, βρέθηκε στο λάθος τόπο, τη λάθος στιγμή.

Η υπόθεση περιπλέκεται μετά τα νέα στοιχεία που έδωσε πριν από λίγο στη δημοσιότητα η γαλλική αστυνομία και, σύμφωνα με τα οποία, ο οδηγός του οχήματος όπου βρέθηκαν τα πτώματα, ήταν Βρετανός ιρακινής καταγωγής.

Σοκαρισμένη η κοινή γνώμη της Γαλλίας και της Βρετανίας δεν μπορεί να πιστέψει την ανείπωτη τραγωδία που εκτυλίχθηκε σε δάσος της Άνω Σαβοΐας στην ανατολική Γαλλία.

Τα δύο κοριτσάκια, που είναι αδελφές όπως φαίνεται, επέζησαν της τραγωδίας. Το ένα ηλικίας 7 ετών είναι σοβαρά τραυματισμένο, ενώ το άλλο ηλικίας 4 ετών βρέθηκε σώο και αβλαβές, αλλά εξαντλημένο μέσα στο αυτοκίνητο.

Ο εισαγγελέας επέμεινε στο γεγονός ότι το κοριτσάκι αυτό ήταν "εντελώς αόρατο", καθώς κρυβόταν "ακίνητο" "κάτω από τη φούστα" της μίας από τις νεκρές γυναίκες, μετά την πολεμική που ξέσπασε για την καθυστέρηση οκτώ ωρών μέχρι τον εντοπισμό του.

Όταν βρέθηκε, η μικρή "ήταν φανερά χαρούμενη που βρισκόταν στα χέρια των ερευνητών και διακομίστηκε σε υπηρεσία παιδοψυχιατρικής", πρόσθεσε ο εισαγγελέας, σύμφωνα με τον οποίο το κοριτσάκι αυτό έχει αρχίσει να μιλάει και μπορεί να ερωτηθεί προσεχώς.

Η μεγαλύτερη αδελφή της, η οποία έχει τραυματιστεί σοβαρά στο κεφάλι, έχει βυθιστεί σε τεχνητό κώμα και θα υποβληθεί σε νέα εγχείρηση, αλλά δεν κινδυνεύει πλέον η ζωή της.

Oι γαλλικές αρχές προχώρησαν στην ταυτοποίηση του ιδιοκτήτη του οχήματος όπου βρέθηκαν τα πτώματα. Πρόκειται για τον 50χρονο Βρετανό Σαάντ αλ Χιλί, ιρακινής καταγωγής, γεννημένο στην Βαγδάτη , ο οποίος τα τελευταία χρόνια διέμενε με την οικογένειά του στο Σάρρει.

Σύμφωνα με τις έρευνες της αστυνομίας, τα τρία πτώματα ανήκουν στον πατέρα, τη μητέρα και τη γιαγιά της οικογένειας. Τρία από τα τέσσερα θύματα δολοφονήθηκαν στο κεφάλι, σύμφωνα με τις αρχές.

Ο εισαγγελέας εξήρε εξάλλου τα "εξαιρετικά αντανακλαστικά" του πρώτου αυτόπτη μάρτυρα που ειδοποίησε τις αρχές, ο οποίος ήταν απόστρατος της RAF και έβαλε στη σωστή θέση το κοριτσάκι που ήταν τραυματισμένο.

"Αυτό που είναι βέβαιο είναι ότι ήθελαν να τους σκοτώσουν", δήλωσε ο εισαγγελέας του Ανεσί Ερίκ Μαγιό, καταδικάζοντας την "αγριότητα" αυτού του "ιδιαίτερα τρομερού εγκλήματος"

Επίσης το σουηδικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε ότι η πιο ηλικιωμένη από τα θύματα του χθεσινού εγκλήματος έχει σουηδική υπηκοότητα. Ωστόσο στον τόπο του εγκλήματος βρέθηκε και ένα ιρακινό διαβατήριο.

"Οι πληροφορίες που δίνονται στη Γαλλία είναι σωστές. Είναι Σουηδή. Αναμένουμε την ολοκλήρωση της διαδικασίας αναγνώρισης για να δώσουμε μια επίσημη επιβεβαίωση", σημείωσε η εκπρόσωπος του σουηδικού υπουργείου Εξωτερικών Λιν Ντουβχάμαρ, η οποία αρνήθηκε να σχολιάσει περαιτέρω και σημείωσε μόνον ότι η οικογένειά της στη Σουηδία θα ενημερωθεί από την αστυνομία το απόγευμα.

Το "τραγικό" και "τρομερό" αυτό έγκλημα στη Γαλλία καταδίκασε σήμερα στο Twitter ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών Ουίλιαμ Χέιγκ. "Ομάδα της βρετανικής πρεσβείας βρίσκεται εκεί. Η σκέψη μας βρίσκεται με τα δύο μικρά κορίτσια που επέζησαν", πρόσθεσε.
 
Μέχρι στιγμής, δεν έχει γίνει καμία σύλληψη. Όπως επίσης δεν έχει βρεθεί κανένα όπλο. Όμως, περιμετρικά του χώρου όπου βρισκόταν σταθμευμένο το αυτοκίνητο, βρέθηκε μεγάλος αριθμός από κάλυκες, ενώ λίγο μακρύτερα εντοπίστηκε η μοτοσικλέτα του νεκρού Γάλλου.

Η περιοχή γύρω από τη λίμνη Ανεσί είναι προσφιλής προορισμός  ταξιδιωτών ντόπιων, όσο και ξένων, γι΄αυτό και ο γαλλικός Τύπος εικάζει πως πρόκειται τα θύματα ήταν παραθεριστές.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr