Ήταν ο ποδηλάτης ο στόχος των δολοφόνων;

Ήταν ο ποδηλάτης ο στόχος των δολοφόνων;

Οι αρχές μιλούν για «διπλή ζωή» του ποδηλάτη και ρίχνουν το βάρος των ερευνών στην προσωπικότητα και τις επαφές του, θέλοντας να εξετάσουν εκ νέου τη σορό του

Ο έρωτας και ο βήχας δεν κρύβονται
Ήταν ο ποδηλάτης ο στόχος των δολοφόνων;
Ενώ μέχρι πρόσφατα η αστυνομία ερευνούσε τους φόνους της Ανεσί με γνώμονα την οικογένεια του Ιρακινού επιχειρηματία, ο Γάλλος υπεύθυνος της υπόθεσης, ο οποίος έχει μεταβεί στη Βρετανία όπου επίσης διεξάγονται εξονυχιστικές έρευνες, δίνει βάρος αλλού.

Σύμφωνα με τα όσα εκείνος έχει ανακαλύψει, υπάρχει περίπτωση στόχος του δολοφόνου ή των δολοφόνων να μην ήταν η άτυχη οικογένεια, αλλά ο ποδηλάτης που βρέθηκε δολοφονημένος κοντά στο αυτοκίνητο των υπόλοιπων θυμάτων.

Κλείσιμο
Ο Benedict Vinnemann, επικεφαλής των ερευνών, πιστεύει ότι δεν αποκλείεται τα πράγματα να ήταν εντελώς διαφορετικά από αυτό που πίστευαν όλοι, με πιθανό «κύριο στόχο» τον ποδηλάτη Sylvain Mollier. Ο τελευταίος εργαζόταν στην πυρηνική βιομηχανία, κηδεύτηκε «όπως όπως», σύμφωνα με τα όσα έγραψε η Daily Mail, σε μυστική τελετή την Κυριακή και υπάρχουν υποψίες ότι ίσως έκανε «διπλή ζωή». Εκφράζονται ερωτηματικά γύρω από το άτομό του και τον ρόλο τον οποίο ίσως έπαιζε, μεταφέροντας ή ανταλλάσσοντας πληροφορίες σχετικά με τα πυρηνικά.

Πιθανό είναι να γνώριζε πολλά και κάποιοι να τον ήθελαν νεκρό για να του κλείσουν το στόμα.

Η «άτσαλη» κηδεία τού 45χρονου πήγε κόντρα στην επιθυμία της οικογένειάς του που ήθελε να τον αποτεφρώσει. Οι αρχές δεν συμφώνησαν σε κάτι τέτοιο ούτε και το επέτρεψαν επειδή θέλουν να επανεξετάσουν τη σορό του.

Η συγκλονιστική συνέντευξη του ανθρώπου που εντόπισε τα θύματα

Ο Βρετανός ποδηλάτης που εντόπισε τα θύματα του πρόσφατου φονικού στις γαλλικές Άλπεις σε συνέντευξη που παραχώρησε στο BBC είπε πώς βρήκε το αιμόφυρτο κοριτσάκι να κλαίει, ανήμπορο να σταθεί στα πόδια του και άλλα μέλη της οικογένειάς του παιδιού νεκρά.

Όπως είπε ο Μπρετ Μάρτιν, απόστρατός πιλότος της RAF, στην αρχή νόμιζε ότι επρόκειτο για ένα φοβερό τροχαίο ατύχημα.

«Υπήρχε πολύ αίμα, όλα τα κεφάλια έφεραν τραύματα από σφαίρες. Ηταν κάτι που δεν περιμένεις να συναντήσεις ποτέ στη ζωή σου» δήλωσε ο Βρετανός μάρτυρας.

«Καθώς πλησίαζα, το πρώτο που παρατήρησα ήταν το ποδήλατο. Είχα δει τον ποδηλάτη, που είχε αρκετό προβάδισμα νωρίτερα και υπέθεσα ότι έκανε ένα διάλειμμα για ξεκούραση. Μόλις όμως πλησίασα περισσότερο είδα ένα παιδάκι να παραπατάει, στην αρχή νόμιζα ότι απλά έπαιζε με την αδερφή της καθώς από μακριά έμοιαζε να πέφτει όπως κάνουν όλα τα παιδιά την ώρα του παιχνιδιού. Όταν όμως την πλησίασα συνειδητοποίησα είδα ότι ήταν ένα κοριτσάκι που παραπατούσε αιμόφυρτο. Ήταν βαριά τραυματισμένη. Πλησιάζοντας το αυτοκίνητο άκουσα τον ήχο του κινητήρα και είδα τα ίχνη από τις ρόδες. Ακόμη και εκείνη τη στιγμή πίστεψα ότι ήταν ένα τρομερό αυτοκινητικό ατύχημα» τόνισε.

Αρχικά πίστεψε ότι το αμάξι είχε συγκρουστεί με το ποδήλατο γιατί το πτώμα του ποδηλάτη βρισκόταν μπροστά στο αμάξι. «Αλλά κάτι δεν κόλλαγε σε όλο αυτό γιατί το ποδήλατο δεν ήταν δίπλα του και δεν υπήρχαν σημάδια σύγκρουσης. Μετά από λίγα λεπτά κατάλαβα ότι δεν ήταν τροχαίο ατύχημα».

Ο Μάρτιν δήλωσε ότι τα άτομα στο αμάξι ήταν νεκρά όταν έφτασε και δεν μπορούσε να κάνει τίποτα για να τους βοηθήσει. Ο ίδιος έσβησε τη μηχανή του αυτοκινήτου. Αμέσως μετά συνειδητοποίησε ότι δεν είχε καθόλου σήμα στο κινητό του και δεν μπορούσε να καλέσει βοήθεια.

«Βρέθηκα μπροστά σε ένα δίλημμα. Θα έπρεπε να αφήσω την Ζαϊνάμπ εκεί ή να την πάρω μαζί μου. Ήταν πολύ ελαφριά και θα μπορούσα να την πάρω μαζί μου πάνω στο ποδήλατο. Αλλά ήταν τραυματισμένη και φοβήθηκα την πιθανότητα εσωτερικής αιμορραγίας. Η πιο συνετή επιλογή θα ήταν να την αφήσω εκεί να πάω να ζητήσω βοήθεια όσο πιο γρήγορα μπορούσα. Δε μου ήταν εύκολο να πάρω αυτή την απόφαση», είπε.

Η τετράχρονη αδερφή της βρέθηκε ζωντανή ώρες αργότερα όταν η αστυνομία άνοιξε το αυτοκίνητο για να ερευνήσει τον τόπο του εγκλήματος.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης