Χάος στις αεροπορικές μεταφορές λόγω τυφώνα Σάντι

Ακυρώνονται 7.000 πτήσεις - Πολύωρες καθυστερήσεις και ταλαιπωρία για χιλιάδες επιβάτες σε Ευρώπη και ΗΠΑ

Συνολικά 7.000 πτήσεις ακυρώνονται λόγω του τυφώνα Σάντυ που αναμένεται να πλήξει τη Νέα Υόρκη, επηρεάζοντας όχι μόνο τις μεγάλες αμερικανικές αεροπορικές εταιρίες αλλά και διεθνείς κολοσσούς, όπως την Qatar Airways και την Lufthansa.
 
Πολλές πτήσεις αναμένεται να ακυρωθούν σήμερα 29 Οκτωβρίου, σε μεγάλα αεροδρόμια των ΗΠΑ, όπως τα JFK και Νιούαρκ της Νέας Υόρκης, καθώς και στην  Φιλαδέλφεια και την Ουάσιγκτον, με τον τυφώνα να πλησιάζει.
 
Σ’ αυτές περιλαμβάνονται ακόμη και πτήσεις προς κοντινούς προορισμούς και πολιτείες, όπως αυτές από τη Νέα Υόρκη και το Λος Άντζελες προς πόλεις όπως η Ουάσιγκτον και η Φιλαδέλφεια. Ακόμη και η πτήση της Hawaiian Airlines ανάμεσα σε Χονολουλού και Νέα Υόρκη που πραγματοποιείται καθημερινά διακόπηκε υπό τον φόβο του τυφώνα.
 
Ανάμεσα σε άλλες, τις πτήσεις τους ακυρώνουν και μεγάλες αεροπορικές εταιρίες που καλύπτουν μεγάλες αποστάσεις, όπως η Qatar Airways και οι πτήσεις τους από και προς τη Νέα Υόρκη και την Ουάσιγκτον, η Asianna με την πτήση της Νέα Υόρκη- Σεούλ και ένα πλήθος πτήσεων της Γερμανικής Lufthansa προς πόλεις της βορειοδυτικής Αμερικής.
 
Οι ακυρώσεις υπερατλαντικών πτήσεων έχουν δημιουργήσει μια εικόνα μικρού... χάους και στην Ευρώπη. Στα περισσότερα ευρωπαϊκά αεροδρόμια παρατηρούνται καθυστερήσεις στις αναχωρήσεις των πτήσεων ενώ οι αεροπορικές εταιρείες καλούνται να λύσουν το γόρδιο δεσμό της εξυπηρέτησης των επιβατών των οποίων οι πτήσεις δεν γίνονται, ακόμη και της φιλοξενίας όσων επρόκειτο να ταξιδέψουν σε αεροδρόμια των ΗΠΑ που έχουν κλείσει λόγω του τυφώνα Σάντι και άρα θα πρέπει να διαμείνουν σε ξενοδοχεία μέχρι νεοτέρας.  
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr