Η χειρότερη χιονοθύελλα των τελευταίων δεκαετιών απειλεί τις ΗΠΑ

Η χειρότερη χιονοθύελλα των τελευταίων δεκαετιών απειλεί τις ΗΠΑ

Ήδη έχουν ακυρωθεί 3000 πτήσεις-Τα σχολεία στην Βοστόνη θα παραμείνουν κλειστά και οι πολίτες σπεύδουν να προμηθευτούν τα απαραίτητα αγαθά και τρόφιμα

Η χειρότερη χιονοθύελλα των τελευταίων δεκαετιών απειλεί τις ΗΠΑ
Συναγερμός έχει σημάνει στις βορειοανατολικές ακτές των ΗΠΑ, όπου τις επόμενες ώρες αναμένεται να σημειωθούν σφοδρές χιονοθύελλες. Ήδη έχουν ακυρωθεί 3000 πτήσεις ενώ σύμφωνα με τα αμερικανικά μέσα, το ακραίο αυτό φαινόμενο θα κλιμακωθεί την Κυριακή. Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, οι θυελλώδεις άνεμοι θα επιδεινώσουν τις χιονοπτώσεις και σε αρκετές περιοχές το ύψος του χιονιού θα ξεπεράσει τα 70 εκατοστά, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν με 55 χιλιόμετρα την ώρα.

Λόγω της χιονοθύελλας τα σχολεία στην Βοστόνη θα παραμείνουν κλειστά και οι πολίτες σπεύδουν να προμηθευτούν τα απαραίτητα αγαθά και τρόφιμα ενόψει αναγκαστικού... εγκλεισμού στα σπίτια τους.  Ο δήμαρχος της Βοστόνης Thomas Menino σε τηλεοπτικό μήνυμά του κάλεσε τους πολίτες να παραμείνουν στα σπίτια τους έως ότου περάσει το κύμα κακοκαιρίας.

Κλείσιμο
Από την πλευρά του ο δήμος της Νέας Υόρκης έχει προμηθευτεί περί τους 250,000 τόνους αλατιού

Οι μετεωρολόγοι δηλώνουν ότι η εν λόγω χιονοθύελλα μπορεί να ξεπεράσει σε ένταση αντίστοιχη καταιγίδα του 1978 που είχε «θάψει» τη Βοστόνη κάτω από 69 εκατοστά χιόνι.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης