Στην Νότιο Αφρική δεν τρώνε κρέας αλόγου αλλά... γαϊδάρου!

Κρέας νεροβούβαλου, γαϊδάρου και κατσίκας εντόπισαν επιστήμονες...

Κρέας νεροβούβαλου, γαϊδάρου και κατσίκας εντόπισαν επιστήμονες, ειδικοί σε θέματα τροφίμων, σε προϊόντα που κυκλοφορούν στην αγορά της Νοτίου Αφρικής. Σύμφωνα με τους ερευνητές στην συσκευασία των προϊόντων αυτών δεν υπήρξε η σχετική ένδειξη προς ενημέρωση των καταναλωτών. 

Έρευνα που διενήργησαν ερευνητές του Πανεπιστημίου «Stelellebosh» έδειξε ότι 99 από τα συνολικά 139 δείγματα εμπεριείχαν είδη για τα οποία δεν υπήρξε η απαραίτητη ένδειξη στην συσκευασία του προϊόντος. Η έρευνα έδειξε επίσης ότι για την σόγια και τη γλουτένη που ανιχνεύτηκαν σε τρόφιμα, δεν υπήρξε επίσης ένδειξη στην συσκευασία του 28% των προϊόντων στα οποία έγινε έλεγχος.  

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της έρευνας ,καθηγητή, Λόρενς Χόφμαν, η έρευνα επιβεβαιώνει ότι σε προϊόντα επεξεργασμένου κρέατος γίνονται «νοθείες» παραπλανώντας το καταναλωτικό κοινό με αποτέλεσμα να θέτουν σε κίνδυνο την δημόσια υγεία.   

Στα προϊόντα που ελέγχθησαν δεν ανιχνεύτηκε κρέας αλόγου, προστίθεται στην έρευνα. 
 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr