Οι πλούσιοι στο Παρίσι προτιμούν το κρέας αλόγου

Ανατρεπτικοί για ακόμα μια φορά εμφανίζονται οι παριζιάνοι σεφ, καθώς, παρά το γεγονός ότι όλη η Ευρώπη ζει τον τελευταίο καιρό μέσα στο σκάνδαλο του αλογίσιου κρέατος, ε

Ανατρεπτικοί για ακόμα μια φορά εμφανίζονται οι παριζιάνοι σεφ, καθώς, παρά το γεγονός ότι όλη η Ευρώπη ζει τον τελευταίο καιρό μέσα στο σκάνδαλο του αλογίσιου κρέατος, εκείνοι αποφάσισαν να προχωρήσουν σε γαστριμαργικές δημιουργίες με βάση το αλογίσιο κρέας.


Γνωστά ρεστοράν όπως το Les Tontons, το Le Taxi Jαune, το La Verre Vole και το Septime σερβίρουν ήδη πιάτα όπως καρπάτσιο (λεπτοκομμένο φιλέτο) από άλογο ως ορεκτικό, χάμπουργκερ με κιμά αλόγου ή αλογίσιες μπριζόλες.


Οπως ισχυρίζονται ορισμένοι ειδικοί του κρέατος, η επιστροφή στην «ιπποφαγία» έχει και τα καλά της. «Με το αλογίσιο κρέας είσαι σίγουρος για το τί τρως, αφού το άλογο είναι από τα λίγα ζώα που τρέφεται με δημητριακά και σπόρους κι όχι με πράγματα που ενδέχεται να είναι βλαβερά για τον άνθρωπο», λεει ο κρεοπώλης Φαμπιάν Ουαζάν.

Η Γαλλία είναι από τις ευρωπαϊκές χώρες που θεωρείται θετικά  προσκείμενη προς την βρώση αλογίσιου κρέατος: στη χώρα εξακολουθούν να λειτουργούν πάνω από 750 σφαγεία άλογων, πάνω από 11.000 Γάλλοι εκτροφείς διατηρούν άλογα στις φάρμες τους, ενώ το 17% του πληθυσμού της Γαλλίας έχει παραδεχτεί πως έχει δοκιμάσει αλογίσιο κρέας έστω μια φορά στη ζωή του.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr