Ο Πιστόριους δεν αποτελεί κίνδυνο, λένε οι δικηγόροι του Παραολυμπιονίκη

Η πλευρά του αθλητή θέλει να αρθούν οι περιορισμοί που του επιβλήθηκαν επειδή δολοφόνησε την σύντροφό του για να μπορεί να ταξιδεύει στο εξωτερικό

Έφεση στο επαρχιακό δικαστήριο της Πρετόρια κατέθεσαν οι δικηγόροι του διάσημου Νοτιοαφρικανού παραολυμπιονίκη, Οσκαρ Πιστόριους ο οποίος στις 14 Φεβρουαρίου δολοφόνησε τη σύντροφό του Ρέεβα Στέενκαμπ.

Σύμφωνα με τα διεθνή Μέσα Ενημέρωσης, η έφεση κατατέθηκε την Παρασκευή με αίτημα την άρση των περιορισμών που έχουν επιβληθεί στον κατηγορούμενο αθλητή και συνοδεύουν την προσωρινή αποφυλάκισή του με εγγύηση μέχρι τη δίκη.

Στην αίτηση, οι δικηγόροι του Πιστόριους υποστηρίζουν ότι δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος διαφυγής του αθλητή, ο οποίος έχει πολλές επαγγελματικές υποχρεώσεις εκτός Νότιας Αφρικής και ως εκ τούτου θα πρέπει να του επιτραπεί η έξοδος από την χώρα με σχετική άδεια που θα εκδίδεται κάθε φορά που πρόκειται να ταξιδεύσει στο εξωτερικό.  
Υπενθυμίζεται ότι ο Πιστόριους συνελήφθη την επομένη του «Αγίου Βαλεντίνου» για τη δολοφονία της συντρόφου του Ρέεβα Στέενκαμπ την «Ημέρα των Ερωτευμένων» με τέσσερις σφαίρες από το πιστόλι του αθλητή.
    
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr