Τον αποτροπιασμό της εξέφρασε η Μέρκελ για τη φονική επίθεση στη Βοστώνη

Τον αποτροπιασμό της εξέφρασε η Μέρκελ για τη φονική επίθεση στη Βοστώνη

Εξέφρασε την ελπίδα «ο δράστης ή οι δράστες να καταστεί δυνατό να λογοδοτήσουν για αυτό σύντομα»

Τον αποτροπιασμό της εξέφρασε η Μέρκελ για τη φονική επίθεση στη Βοστώνη
Τον αποτροπιασμό της για την επίθεση στην Βοστώνη και την συμπαράστασή της προς τις οικογένειες των θυμάτων «αυτής της τρομακτικής πράξης» και τους τραυματίες, εκφράζει η καγκελάριος της Γερμανίας 'Άνγκελα Μέρκελ, σε γραπτή ανακοίνωση που εκδόθηκε από την Καγκελαρία.

«Τίποτα δεν δικαιολογεί μια τέτοια ύπουλη επίθεση εναντίον ανθρώπων οι οποίοι είχαν συγκεντρωθεί για μια ειρηνική αθλητική εκδήλωση», σημειώνει η κυρία Μέρκελ και εκφράζει την ελπίδα «ο δράστης ή οι δράστες να καταστεί δυνατό να λογοδοτήσουν για αυτό σύντομα».

Κλείσιμο
«Βαθύτατα σοκαρισμένος» από την επίθεση στην Βοστόνη δήλωσε και ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Γκίντο Βεστερβέλε και εξέφρασε την συμπάθειά του για τις οικογένειες και τους φίλους των θυμάτων.

«Ελπίζω οι έρευνες που έχουν ήδη αρχίσει να οδηγήσουν σύντομα στον εντοπισμό των υπευθύνων», δήλωσε ο κ. Βεστερβέλε και πρόσθεσε: «Κάτι που θα έπρεπε να είναι τίποτε άλλο από ένα παραδοσιακό, χαρούμενο αθλητικό γεγονός για δεκάδες χιλιάδες δρομείς και εκατοντάδες χιλιάδες θεατές, κατέληξε σε τραγωδία».

Από το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών διευκρινίστηκε πάντως ότι μεταξύ των θυμάτων και των τραυματιών δεν υπάρχουν γερμανοί πολίτες, ενώ υπάρχει στενή επικοινωνία μεταξύ των γερμανικών διπλωματικών αρχών στην Βοστόνη και στην Ουάσιγκτον με τις αμερικανικές υπηρεσίες.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης