Καταδίκη των επιθέσεων στη Βοστώνη από κορυφαίους Ευρωπαίους αξιωματούχους

Οι πρόεδροι του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης καταδίκασαν τις βομβιστικές επιθέσεις στη Βοστόνη 

Με δηλώσεις τους από το Στρασβούργο, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σούλτς και ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης Ζαν Κλώντ Μινιόν καταδίκασαν τις βομβιστικές επιθέσεις στη Βοστώνη.

Ειδικότερα, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου δήλωσε ότι «σε αυτό το στάδιο δεν είναι σαφές ποιος τοποθέτησε και πυροδότησε τις βόμβες» και πρόσθεσε ότι «η τρομοκρατία δεν μπορεί να δικαιολογηθεί».

Ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης Ζαν Κλώντ Μινιόν χαρακτήρισε «ποταπή» την πράξη βίας στη Βοστώνη και υποστήριξε ότι η αποτρόπαιη αυτή πράξη ήταν προσχεδιασμένη για να σκοτωθούν όσο το δυνατόν περισσότεροι άνθρωποι.

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν Βαν Ρόμπαϊ καταδίκασε, από την πλευρά του, τις «αποτρόπαιες πράξεις» που σημειώθηκαν χθες λίγο πριν ολοκληρωθεί ο μαραθώνιος της Βοστόνης, τις εκρήξεις από τις οποίες τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν και περίπου 100 τραυματίστηκαν. «Καταδικάζω τις αποτρόπαιες πράξεις που σημειώθηκαν στην Βοστόνη και λυπούμαι βαθύτατα για το τραγικό τους αποτέλεσμα και την απώλεια ζωών αθώων», ανέφερε ο Βαν Ρόμπαϊ σε γραπτή ανακοίνωσή του.

Ακόμη, ο Βαν Ρόμπαϊ απαίτησε «οι υπεύθυνοι για αυτές τις ωμότητες να προσαχθούν ενώπιον της δικαιοσύνης», εκφράζοντας παράλληλα τα «συλλυπητήρια και την υποστήριξη της ΕΕ στον αμερικανικό λαό».

Στο μεταξύ η επικεφαλής της διπλωματίας της ΕΕ Κάθριν Άστον δήλωσε «σοκαρισμένη» και κατήγγειλε αυτές τις «απεχθείς πράξεις».

«Σε αυτό το στάδιο, δεν γνωρίζουμε ποιος πυροδότησε τις βόμβες, αλλά δηλώνω χωρίς καμιά επιφύλαξη ότι η τρομοκρατία δεν μπορεί να δικαιολογηθεί ποτέ», δήλωσε από την πλευρά του ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς.

«Παραμένουμε στο πλευρό των αμερικανών φίλων μας».

Ο γενικός γραμματέας του NATO Άντερς Φο Ράσμουσεν δήλωσε ότι είναι «βαθιά σοκαρισμένος» από την επίθεση. «Οι σκέψεις μου πηγαίνουν στους ανθρώπους στη Βοστόνη και σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες», ανέφερε ο Ράσμουσεν σε γραπτή ανακοίνωσή του.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr