Φωτογραφίες από τις βόμβες που σκόρπισαν τον θάνατο στη Βοστώνη

Φωτογραφίες από τις βόμβες που σκόρπισαν τον θάνατο στη Βοστώνη

Νέα ντοκουμέντα από αυτόπτες μάρτυρες δείχνουν την ύπαρξη ενός ύποπτου πακέτου λίγη ώρα  πριν την πρώτη φονική έκρηξη

Φωτογραφίες από τις βόμβες  που σκόρπισαν τον θάνατο στη Βοστώνη
Φωτογραφίες που απεικονίζουν τα υπολείμματα ενός από τους μηχανισμούς που εξερράγησαν σκορπώντας τον θάνατο στον Μαραθώνιο της Βοστώνης έδωσε στη δημοσιότητα το FBI, αν και μέχρι στιγμής, οι εμπειρογνώμονες δεν είναι σε θέση να εκτιμήσουν τη σύνθεση της εκρηκτικής ύλης.

Ωστόσο, οι νέες εικόνες επιβεβαιώνουν ότι η βόμβα κατασκευάστηκε με πολύ απλά μέσα και είναι μια χύτρα ταχύτητας γεμάτη καρφιά και βελόνες.

Κλείσιμο
Συγκεκριμένα, δείχνουν κομμάτια μετάλλου, μπαταρίες μεγάλης ισχύος και «τσιπάκια» που έφτιαξαν στην ουσία τον μηχανισμό. Οι φωτογραφίες δείχνουν τα απομεινάρια μιας χύτρας ταχύτητας με στάμπα «Underwriters Laboratory gas or electric».

Οι βόμβες που συναρμολογήθηκαν από τους δράστες με «χαμηλό εκρηκτικό» ήταν μαύρη εκρηκτική σκόνη, είτε σκόνη χωρίς καπνό, όταν εξεράγησαν, τα κομμάτια τους (καρφιά, μπαλάκια μετάλλου και άλλα μεταλλικά κομμάτια) εκτοξεύτηκαν με ταχύτητα 3,300 πόδια ανά δευτερόλεπτο.

«Λειτούργησαν ακριβώς όπως ήθελαν αυτοί που τις συναρμολόγησαν» είπε αξιωματούχος προσθέτοντας οτι οι βόμβες φτιάχτηκαν για να μοιάζουν με αντικείμενα που κάποιος τα πέταξε γιατί δεν τα ήθελε πια και οτι δεν είναι ακόμα σίγουρο οτι και οι δύο βρέθηκαν σε σκουπιδοντενεκέδες πιθανώς η μια να ήταν σε πεζοδρόμιο.

Τα ευρήματα της πρώτης έκρηξης έχουν σταλεί στα κεντρικά του FBI στο Quantico όπου μελετώνται εξονυχιστικά.
Βρέθηκαν και κομμάτια από μαύρο νάιλον ύφασμα, πιθανώς κομμάτια μιας τσάντας πλάτης, σακιδίου δηλαδή, το οποίο σύμφωνα με το FBI πρέπει να ήταν πολύ βαρύ να κουβαληθεί και πιθανώς και αυτό να βοηθήσει στην έρευνα που γίνεται ήδη στις κάμερες κλειστού κυκλώματος.

Την ίδια ώρα, φωτογραφίες που παρέδωσαν αυτόπτες μάρτυρες στο FBI, δείχνουν και την ύπαρξη ενός ύποπτου πακέτου-σακούλας στο κράσπεδο του δρόμου λίγη ώρα  πριν την πρώτη φονική έκρηξη.

Σύμφωνα με τον ερασιτέχνη φωτογράφο οι φωτογραφίες που στάλθηκαν έχουν περίπου μια ώρα διαφορά στο πότε τραβήχτηκαν.

Σε συνέντευξη τύπου σήμερα η αστυνομία της Βοστόνης δήλωσε ότι είχαν γίνει έλεγχοι για βόμβες δύο φορές πριν την έναρξη του αγώνα.

«Άπαξ και αρχίσει ο αγώνας όμως, οι άνθρωποι μπορούν να μπουν και να βγουν ανενόχλητοι αφήνοντας δέματα» είπε αξιωματικός.

Βάσει των φωτογραφιών που δείχνουν το ύποπτο πακέτο-σακούλα, οι αρχες ψάχνουν στοιχεία στον τόπο του εγκλήματος για να μπορέσουν να βρουν αν όντως αυτή η σακούλα περιείχε την θανατηφόρα χύτρα...







Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης