Το FBI κουνάει το «δάκτυλο» στα ΜΜΕ

Το FBI κουνάει το «δάκτυλο» στα ΜΜΕ

Συστήνει ιδιαίτερη προσοχή στους δημοσιογράφους που διαχειρίζονται τις πληροφορίες και τους καλεί να τις επιβεβαιώνουν προτού τις δημοσιεύσουν έτσι ώστε να μην προκαλείται σύγχυση και αβεβαιότητα στους πολίτες

Το FBI κουνάει το «δάκτυλο» στα ΜΜΕ
Το «δάκτυλο»
στα ΜΜΕ κουνάει το FBI επισημαίνοντας ότι θα πρέπει να διαχειρίζονται με φειδώ τις πληροφορίες που συνδέονται με τις τρομοκρατικές επιθέσεις του μαραθωνίου της Βοστώνης. Δεν θα πρέπει να αποπροσανατολίζεται το κοινό, ιδιαίτερα σε αυτό στάδιο της έρευνας, υπογραμμίζεται σε σχετική ανακοίνωση του Ομοσπονδιακού Γραφείου Ερευνών. 

Κλείσιμο
«Δείχνοντας»
το CNN, το FBI εξέδωσε πριν από λίγες ανακοίνωση, σύμφωνα με την οποία συστήνει ιδιαίτερη προσοχή στους δημοσιογράφους που διαχειρίζονται τις πληροφορίες. Τους καλεί να τις επιβεβαιώνουν προτού τις δημοσιεύσουν έτσι ώστε να μην προκαλείται σύγχυση και αβεβαιότητα στους πολίτες. Το FBI προέβη σε αυτή την κίνηση μετά την σύγχυση που επικράτησε στις ΗΠΑ όταν το CNN μετέδωσε την είδηση περί σύλληψης ενός υπόπτου, την οποία δεν επιβεβαίωναν οι αμερικανικές αρχές.    

«Σε αντίθεση με την πληροφορία που μεταδόθηκε από ΜΜΕ, δεν έχει γίνει καμία σύλληψη που να σχετίζεται με τις φονικές επιθέσεις στη Βοστώνη. Τις τελευταίες ημέρες υπήρξαν πληροφορίες από ανεπισημες πηγές οι οποίοι όμως δεν ήταν αξιόπιστες. Για το λόγο αυτό ζητάμε από τα ΜΜΕ αυτοσυγκράτηση στο στάδιο αυτό της έρευνας. Θα πρέπει να είναι είναι ιδιαίτερα προσεκτικά και να διασταυρώνουν τις πληροφορίες προτού τις δημοσιεύσουν», υποστηρίζει σε ανακοίνωσή του το γραφείο του FBI στην Βοστώνη. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης